Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Interesuje sie tym autem i w zasadzie chciałbym je obejrzeć pon/wt.

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-35d-313km-komforty-logic-szyberdach-duza-navi-ID6ykdPZ.html

Nie wiem na ile ta str jest prawdziwa ale dlaczego 100 dni temu miała 100 000km przebiegu a teraz 192? Czy ten przebieg 192 nie jest za duży ? Co sie dzieje w tych silnikach po 200 000 km? Czasami coś ze skrzynia nie trzeba robić ? Dajcie rady bo naprawdę szukam dość długo i chciałbym juz mieć to auto :)

http://moto.nonilix.eu/cena/17545834626-BMW-535-2013#.VwAy9EXo7CQ

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam e91 w tej samej skórze i kolorze lakieru ... rocznik 2011.... było sporo tańsze.. :mrgreen:

Teraz poważnie, tapicerka "ostrygowa" to kolor specjalnej troski, brudzi się od patrzenia :8) . Na fotce z panelem sterowania szyb w drzwiach kierowcy widać nienaturalną strukturę skóry. Powód .. malowanie zużytej skóry lub photoshop. Jako że mam tą samą skórę po ori przebiegu 195 tyś i też nie idealną , to śmiem twierdzić, że tu ktoś mocno dołożył ręki aby było "pięknie". Za tą cenę to pięknie musi być raczej po kosmetyce a nie regeneracji. :cool2:

========================================

Vehicle information

========================================

VIN: WBAXA71040DZ00523

Type code: XA71

Model: 535D (EUR)

E-F-R series: F10

Series: 5

Type: LIM

Steering: LL

Doors: 4

Engine: N57Z

Displacement: 3.00

Power: 230 (313 hp)

Drive: HECK

Transmission: AUT

Paint code: 668 - SCHWARZ 2

Upholstery code: LCCX - LEDER DAKOTA/OYS

Prod.date: 2012-08-14

S1CA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES

S1CB ACEA / CO2 scope

S1CC Auto start/stop function

S1CD Brake Energy Regeneration

S2K1 BMW LA wheel, V spoke 236

S2PA Lockable wheel bolt

S3AC Trailer coupling

S4AT Interior trim finishers black high-gloss

S4U2 ECO PRO

S6AA BMW TeleServices

S6AB Control, Teleservices

S6NF Connection, MP3 player in mobile phone

S6NL ANBIND.BLUETOOTH-U.USB-GERAETE INKL

S6NR BMW APPS

S6VA CIC assignment

S8KA OELWARTUNGSINT. 30.000KM/24MONATE

S8S2 Coding, alarm signal

S8S3 Automatic locking during starting

S8SC Telematics access request,country-spec.

S8TF Active pedestrian protection

S8TN TAGFAHRLICHT UEBER LICHTMENUE EINST

S8V2 HINWEISSCHILD NCAP NIED/DEAN/SCHWED

S205 Automatic transmission

S223 Electronic Damper Control (EDC)

S230 Extra package, EU-speciifc

S258 Tyres with runflat properties

S302 Alarm system

S320 Deleted, model lettering

S403 Glass roof, electrical

S415 Sun-blind, rear

S416 Roller sun visor, rear lateral

S423 Floor mats, velours

S430 Interior/outside mirror with auto dip

S431 Interior rear-view mirror with auto dip

S441 Smoker package

S456 Comfort seat with memory

S488 Lumbar support, driver and passenger

S494 Seat heating driver/passenger

S496 Seat heating, rear

S502 Headlight cleaning system

S508 Park Distance Control (PDC)

S522 Xenon Light

S534 Automatic air conditioning

S548 Kilometre speedo

S609 Navigation system, Professional

S612 BMW Assist

S614 Internet

S615 Extended BMW Online Information

S616 BMW Online

S677 HiFi system Professional DSP

S698 Area-Code 2 for DVD

S845 Acoustic fasten seat belt reminder

S868 Language version, Dutch

S877 Omission of non-combined operation

S886 Operating instructions, Dutch

Opublikowano

Po przekroczeniu magicznych 200- tragedia. Jak ma 192 nic się nie dzieje :lol:

A tak na poważnie, to holenderka, więc nikt nie wie ile ma naprawdę, ale może mieć dużo więcej niż podane.

Opublikowano
Jutro jadę sprawdzić w serwisie. Czy oni powiedzą mi co mnie czeka niedługo do wymiany lub że jest podejrzenie że w skrzyni coś moze byc nie tak ? Czy po prostu dostanę konkrety ze za 30 tys. Km wymieniam olej w skrzyni, tarcze itp?
Opublikowano
Po przekroczeniu magicznych 200- tragedia. Jak ma 192 nic się nie dzieje :lol:

A tak na poważnie, to holenderka, więc nikt nie wie ile ma naprawdę, ale może mieć dużo więcej niż podane.

Dokładnie, standard w Polsce, 190 cool, ale 201 to już [BAD], klops i złom :)

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Auto wyświetla komunikat że trzeba przekręcić licznik jeżeli chcesz sprzedać.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Auto wyświetla komunikat że trzeba przekręcić licznik jeżeli chcesz sprzedać.

:cool2:

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Teraz poważnie, tapicerka "ostrygowa" to kolor specjalnej troski, brudzi się od patrzenia :8) . Na fotce z panelem sterowania szyb w drzwiach kierowcy widać nienaturalną strukturę skóry. Powód .. malowanie zużytej skóry lub photoshop. :cool2:

Mam tą tapiecerkę u siebie i wcale się nie brudzi od patrzenia, trzeba tylko o nią odpowiednio dbać. Malowanie zużytej skóry? Photoshop? :duh: To jest normalka ze struktura skóry się wyciera szczególnie w takich miejscach u mnie jest identyko, i nic nie było malowane ani "photoshopowane"

Za to mogę ci powiedzieć, że sam lakier jest specyfczny i choletnie trudny w utrzymaniu, jest to typowo czarny kolor, beż żadnej perły, więc każde jedno zarysowanie jest potęgowane, na dodatek kolor bardzo bardzo ciężki do korekty i zawsze droższy.

pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

Auto po servisie w Bawaria Motors (Oddział Trójmiasto)

1. Intercooler do wymiany lub uszczelka pusciła (wyciek w okolicy intercoolera)

2. Opony do wymiany

3. Klocki: przód - 7mm, tył - 4,5mm (przy wymianie przodu zalecana wymiana tarcz)

4. Do wymiany poduszka tylnego mostu

5. Przebieg (serwisy w niemczech + PL) - końcowo 193 000 km

6. Lekkie odpryski na zderzaku

7. Cena: 132 000 zł przy czym mój koszt to 13 200 zł, a resztę płaci mi firma za wyrobienie planu sprzedażowego, który wyrabiam :)

8. Piątek - odbiór auta :)

Dzięki za pomoc :)

Opublikowano

Powoli pojawia się coraz więcej 2 z przodu, ale to też z tych cofanych z 300-400tys. cofanie liczników to obywatelski obowiązek każdego handlarza. :D

To chyba firma płaci pieniędzmi, które ci się należą, to co to za biznes. :D

Opublikowano

7. Cena: 132 000 zł przy czym mój koszt to 13 200 zł, a resztę płaci mi firma za wyrobienie planu sprzedażowego, który wyrabiam :)

Kogos to obchodzi :? ?

Opublikowano

Kogos to obchodzi :? ?

Zawsze ukaże się jakiś samozwańczy adwokat.

Kolego, tak tylko wspomniałem bo może ten co napisał o tym nie wie :D i miało to miejsce w formie żartu. Ale nie załapałeś, tylko się "wydarłeś"

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam tą tapiecerkę u siebie i wcale się nie brudzi od patrzenia, trzeba tylko o nią odpowiednio dbać. Malowanie zużytej skóry? Photoshop? :duh: To jest normalka ze struktura skóry się wyciera szczególnie w takich miejscach u mnie jest identyko, i nic nie było malowane ani "photoshopowane"

Obecnie używam preparatów COLOURLOCK mocno polecanych na forum, uważam ze są OK. Używałem też preparatów: SONAX, GLIPTONE, LEXOL.

Nie będę się spierał kto jest mądrzejszy i nie będę pisał jakich firm jeansy noszę.

Mogę powiedzieć jedno, zapraszam do mnie do mojego garażu, zobaczysz jego wyposażenie stan auta i pólkę z kosmetykami do auta. Chętnie posłucham Twoich sugesti co mam jeszcze dokupić :cool2:

Opublikowano

8. Piątek - odbiór auta :)

Kolego gdzie pracujesz? Sorki ile kosztuje u Ciebie gram towaru. Kupię może to podniosę Ci plan sprzedażowy:) Bo firma co dają takie bonusy na Używane, używane auto to nie słyszałem jeszcze.

PS

Możesz pisać na priv z chęcią się zatrudnię:)

Opublikowano

edoneil i dzik320d - od 2012 pracuję w Europejskim Centrum Odszkodowań. W FMie nie odebrałem auta tym bardziej, że nie ma nic za darmo. Mam strukturę i wyrabiam plan dzięki któremu mam zwrot miesięcznej raty. To tak dla sprostowania.

dzik320d - zapraszam do współpracy. Nie robię tego samego co inne firmy czy kancelarie, które wyrosły jak grzyby po deszczu. Tym bardziej nie nagabuje a po prostu pracuje !

Opublikowano

Znam tą "firmę" Ale to nie temat i miejsce żeby o niej pisać, ale nadal nie wiem z czego się cieszysz. "Firma" twoimi pieniędzmi będzie płacic ratę?

Ale nieważne, oby auto się dobrze sprawowało.

Opublikowano

Obecnie używam preparatów COLOURLOCK mocno polecanych na forum, uważam ze są OK. Używałem też preparatów: SONAX, GLIPTONE, LEXOL.

Nie będę się spierał kto jest mądrzejszy i nie będę pisał jakich firm jeansy noszę.

Mogę powiedzieć jedno, zapraszam do mnie do mojego garażu, zobaczysz jego wyposażenie stan auta i pólkę z kosmetykami do auta. Chętnie posłucham Twoich sugesti co mam jeszcze dokupić :cool2:

Kolego mieć najdroższe produkty a umieć z nich korzystać to 2 różne rzeczy, i wcale dbanie o czystość w aucie idzie z ilością wydanych pieniędzy na myjnie, kosmetyki, etc.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Raz na kilka dni niveą niebieską przesmarować i będzie git.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego mieć najdroższe produkty a umieć z nich korzystać to 2 różne rzeczy, i wcale dbanie o czystość w aucie idzie z ilością wydanych pieniędzy na myjnie, kosmetyki, etc.

Mieć chęć rzeczowej rozmowy a chcieć za wszelką cenę udowodnić że jest się mądrzejszym - to też 2 różne rzeczy. Na dniach będę robił kosmetykę lakieru, podtrzymuję zaproszenie do oceny efektów (umiejętności).