Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od kilku dni mam problem przy skręcaniu i ruszaniu bądź przymałych prędkościach (tylko przy skręconych koła zazwyczaj w lewo), o tuż podczas takiego manewru zaczyna to coś hałasować tak jak by trzeć, zgrzytać, ale nie jest to zgrzyt jak by metal o metal tylko chyba jak by guma o metal bądź coś innego, w sumie ciężki do opisania, na pewno nie przegub.

Jedynie co udało sie jeszcze zauważyć to dzieje sie to jak auto już zrobi kilka km, nie dzieje sie to na zimny.

Płyn do wspomagania pełnym bo pierwsze to mi przyszło na myśl. Typuje mnie kilka rzeczy: pompa wspom. gumy stabilizatora (łączniki świeże), ale może ktoś miał podobny problem i mnie naprowadzi?

Dzięki wielkie za pomoc

ps. dźwięk przy opuszczonych szybach nie jest bardzo słyszalny na zewnątrz, bardziej jak by hałas rozchodził sie po budzie

Opublikowano

Wrzucam nagranie:

https://megawrzuta.pl/download/3794380a4589ad062e452542fca8c706.html

Ustawić głośno, w większości słychać szum lecz w tle przykładając bliżej ucha słychać tak jak by (mówiąc kolokwialnie) pierdzenie :lol:

Byłem dziś z samego rana na szarpakach i diagnosta powiedział że stan zawieszenia jest ok, na sworzniach zewnętrznych jest minimalny luz i wątpi aby to one dawały taki odgłos.

Wydaje mi sie że bardzo bardzo minimalnie słychać też jadąc na wprost, ale to też może już być moja paranoja/ przeczulenie :mad2:

Tak jak pisałem wcześniej dzieje sie to na ciepłym, ktoś jeszcze zasugerował mi że mogą to być hamulce :roll: