Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy forumowicze,

Jeśli chodzi o temat napewno pojawił się już na naszym forum. Tymczasem jeżeli ktoś zna stronę i może mi pomóc proszę o podesłanie linka a nie wyśmiewanie sie itd. Jestem tu nowy, mam od nie dawna BMW i chciałbym coś w profesjonalny sposób zmienić,ulepszyć tak aby muzyka cieszyła ucho.

Przejdzmy jednak do sedna. Chciałbym stworzyć projekt, w którym spokojnie i bez pośpiechu stworzę cały zestaw grający. Proszę was o pomoc tzn chodzi mi o głośniki na przód (są 13 - pzerabiać je na większe??), chciałbym zrobić w miare profesjonalną skrzynie basową w bagażniku. Nie jestem zwolennikiem ostrego i mocnego basu natomiast chodzi o przyjemność ze słuchania. Widziałem kilka zdjęć z fajną zabudową z głośnikiem w podłokietniku. Z tyłu po zrobieniu skrzyni (nie za dużej ponieważ to nie jest auto do lansu tylko do użytku codziennego) chciałbym zrobić okucie ze stali nie rdzewnej z pleksą przez którą będzie widać głośnik z podłokietnika oraz dwa wzmaki. Jeden na przód nie za duży adekwatnie do mocy i jeden do woofera. Proszę również o pomoc z okablowaniem, jakie mam zakupić. Potrzebny mi jest drugi akumulator. Jaki zastosować??

Mam również pytanie odnośnie seryjnego monitora. Czytałem ze nie jest on wystarczający. Otóż wpadłem na pomysł aby zostawić to radio które mam seryjnie w aucie i podpiąć to wszystko pod drugie LCD z muzyka (nie mam na razie pojęcia jak to zrobić :) ..i czy jest w ogóle możliwość). Pieniązki jakie chciałbym przeznaczyć na nagłośnienie to 3500zł. Proszę o pomoc. Co o tym wszystkim myślicie??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najpierw to musisz napisać co masz.

A na początek najlepiej wrzucić dobry wzmacniacz i jakiegoś suba. To powinno wystarczyć. Jak będziesz chciał dalej to możesz większe głośniki z przodu kombinować, ale nie koniecznie.

Opublikowano
Dzięki za pomoc kolego. Właśnie o to chodzi, że chciałbym podpytać co dokładnie mam kupić. Na przód głośniki to jakie, głośnik pod suba też jaki, wzmaczniacz też jaki? Nie chce czegoś kupować w ciemno bo nie o to w tym chodzi. Potrzebuję właśnie waszej pomocy jeżeli chodzi o zakup tych rzeczy. Czytałem kilka postów =, w których wypowiadało się kilka osób co ,,ma,, to ich kolokwialnie wysmiano. Dlatego pytam was o pomoc.