Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kierownica M super sprawa, orientujecie się czy podmiana w F30 jest bezproblemowa tak jak np. wymieniałem w jedynce? 15min i po zabawie.

Sprzedam:

1. Ekran, IDrive, radio, gniazdo aux do F30

2. Sprzedam tłumik do F30 328i z wersji sportline

Opublikowano
Dzięki. Radość się utrzymuje. Doskonały samochód. Tak o nim myślę gdy kończę jazdę. Przy innych moich autach nie miałem takiej refleksji. :cool2:

Ciągle szukam pretekstów, aby nim gdzieś podróżować. Miałem jechać do Wrocławia coś załatwić, wydłużam wypad do Krakowa i... rozważam jeszcze Pragę :mrgreen:

W mieście też sprawdza się. 400 Nm sprawia, że auto rozpędza się bez wysiłku, ja też się jakoś przez to mniej męczę :wink:

Wyczuwam tylni napęd. Jest stabilnie, o ile na mokrym zakręcie nie przyciskamy gazu zbyt mocno. Muszę się z tym pilnować. Przedni z reguły wyciągał i pozostał nawyk, że w zakręcie z nogą na gazie. A w bmw to może pogorszyć trakcję. Raz specjalnie na dużym deszczu zawróciłem dość dynamicznie na skrzyżowaniu i faktycznie tył ucieka. Za to na suchym trzyma się drogi lepiej niż większość przedionapędowych. I rusza ze wzniesienia bez poślizgu.

Bagażnik w sedanie podoba mi się. Jest wygodny do ładowania zakupów.

I ta kierownica M... Ta kierownica... :cool2: :mrgreen: :roll: Chyba kupię sobie drugą do domu.

Światła led (migacze, tylne) robią na mnie też nieustannie wrażenie. Doskonale to wygląda.

W kierze M wkurza mnie jedna sprawa porownujac do kiery np AMG Merca ...po wuja dali ten badziewiasty nieobszyuty skora plastik na dole ..

• Moderatorzy
Opublikowano
Tez mnie to osłabia w dodatku potrafi skrzypiec jak sie go ściśnie :x
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Ladna sztuka.

Widze ze tez jestes zdania, ze 2-litrowy diesel idealnie sprawuje sie w tym aucie i nie masz wrazenia ze 320d "nie jedzie" :D

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Ladna sztuka.

Widze ze tez jestes zdania, ze 2-litrowy diesel idealnie sprawuje sie w tym aucie i nie masz wrazenia ze 320d "nie jedzie" :D

Może ci co twierdzą, że nie jedzie powinni spróbować trybu Sport/Sport+ ;) Na Comfort albo Eco Pro to faktycznie muli trochę ale bez przesady.

Eco Pro => Autostrada na tempomacie

Comfort => Żona + dziecko w aucie

Sport => Oj tam, E90 320i w automacie paliło więcej ;)

Sport+ => Jeszcze nie probowałem ;)

• Moderatorzy
Opublikowano
Sport+ nie zmienia nic więcej poza ograniczeniem kontroli trakcji.
Opublikowano
A miałem nawet pisać, że nie próbowałem ale to chyba jedyna różnica.
Opublikowano
W pierwszym wpisie dodałem opis wrażeń po pierwszym roku używania.
Opublikowano
Twoje wrazenia zdaja sie potwierdzac, ze silnik B47 idealnie pasuje do F30. Mozliwosc wykorzystania potencjalu auta bez konsekwencji wiru w baku daje sporo frajdy, chocby nie wiem jak sie starac spalanie nigdy nie osiaga dwucyfrowych wartosci.

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3