Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wie ktoś może gdzie dokładnie jest masa do czujnika zmierzchu ?

Mój problem polega na tym że zielona dioda przy włączonej pozycji świateł A świeci się ale czasami zaczyna przygasać , gasnąć i znowu się zapala. Dodam że mam włączone dlr czyli światła pala się niezależnie od czujnika cały czas. Mam nadziej że to masa i coś nie styka bo taki właśnie efekt widzę na zielonej diodzie, jakby coś nie stykało . Włącznik od świateł wyjąłem i sprawdziłem.

Jak się dobrać do czujnika który jest za mocowaniem lusterka, jak się ściąga tą plastikową obudowę ?

Będę wdzięczny za sugestie .

Pozdrawiam

www.grzejniki-lazienkowe.net
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego, jak swieci dioda to znaczy ze masz zapalone swiatla mijania a jak jest zgaszona to oznacza ze jedziesz na dziennych.

Czujnik sam wybiera kiedy zmienić na światła mijania i jest to zależne od wielu faktorów, także w dzień też się zapalają.

Pozdrawiam :D

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Witam,

Tak wiem jak dział , ale u mnie mam włączone drl do jazdy dziennej w iDrive i powinien się się świecić cały czas .

Np stojąc w miejscu na słońcu czy to w ciemnym garażu ,bez znaczenia dioda świeci po czym przygasa lekko lub gaśnie i znowu się zapala , bez znaczenia jakie jest oświetlenie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A zauważyłeś coś innego oprócz tej diody, np. przygasajace zegary albo oświetlenie wnętrza? Sprawdź napięcie akumulatora w ukrytym menu (znajdziesz na forum).

Zdjęcie budowy czujnika jest bardzo proste, musisz lekko podważyć i ciągnąć w boki. Wieczorem sprawdzę gdzie idzie masa a ty sprawdź czy wtyczka o kable dobrze siedzą przy czujniku.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Ok.

Z obudową już sobie poradziłem, wyjąłem i włożyłem czujnik na nowo ale bez poprawy. Efekt taki jakby chwilowo delikatnie tracił kontakt z czujnikiem czasami całkiem.

Jak byłem na diagnostyce to wyszedł błąd czujnika. Tylko nie wiem czy to sam czujnik czy może jakiś niekontakt ?

pozdrawiam