Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

generalnie chciałbym dołączyć do klubu BMW i o to co sobie znalazłem:

========================================

Vehicle information

========================================

VIN: WBADS61050GV41434

Type code: DS61

Model: 530I (EUR)

E-F-R series: E39 2

Series: 5

Type: TOUR

Steering: LL

Doors: 5

Engine: M54

Displacement: 3.00

Power: 170 (231 hp)

Drive: HECK

Transmission: AUT

Paint code: 354 - TITANSILBER METALLIC

Upholstery code: O7GN - STANDARDLEDER/ST

Prod.date: 2001-03-07

S202 Steptronic

S210 Dynamic stability control III

S216 HYDRO STEERING-SERVOTRONIC

S220 Self-levelling suspension

S249 Multifunction f steering wheel

S280 BMW LA wheel-spoke 176

S302 Alarm system

S316 automatic trunk lid mechanism

S320 Deleted, model lettering

S339 Shadow-Line

S386 Roof railing

S403 Glass roof, electrical

S423 Floor mats, velours

S428 Warning triangle and first aid kit

S430 Interior/outside mirror with auto dip

S431 Interior rear-view mirror with auto dip

S459 El. front seat adjustment w. memory

S464 Ski bag

S473 Armrest front

S494 Seat heating driver/passenger

S500 Headl.washer system/intensive cleaning

S508 Park Distance Control (PDC)

S520 Fog lights

S522 Xenon Light

S534 Automatic air conditioning

S548 Kilometre speedo

S555 On-board computer V with remote control

S602 On-board monitor withTV

S609 Navigation system, Professional

S632 Preparation BMW Handy (Motorola)

S676 HiFi speaker system

S773 Fine wood trim

S785 White direction indicator lights

L801 NATIONAL VERSION GERMANY

S851 Language version German

S863 Dealer List Europe

S879 Operating instructions German

S915 Omission of outer-skin preservation

S936 BMW Handy b. Ausliefer. anfordern

S937 REQUEST CD ROM ON DELIVERY

S970 Business Package

S980 Exclusive package

Byłem oglądałem i auto ma "trochę" mankamentów jak lakier, lekka rdza w lewym chyba nadkolu i przy lampie z przodu parchy, z tyłu itd., trochę mechanicznych, ale człowiek który sprzedaje te auto sam je nawet wymienił.

Czy auto wg. was jest godne polecenia: http://allegro.pl/530i-pelne-wyposazenie-lpg-231-km-okazja-pilnie-i6047240260.html tzn. ogólnie co o tym myślicie?

W tym aucie jest praktycznie wszystko w elektryce, aż strach się bać czy w takim starym aucie nie stanę nagle w połowie drogi do rodziny, bo elektryka?

Proszę się nie sugerować, że ogłoszenie wygasło - jest aktualne.

Z góry dziękuję za pomoc:)

Opublikowano

Nie wiem, nigdy nie miałem tyle elektryki w samochodzie, a różne rzeczy się słyszy;p

Na tę chwilę mam audi a4 b5 i zacząłem szukać czegoś większego, bo rodzina nie mieści się w ogóle i wymyśliłem sobie e39 (przez chwilę jeszcze zastanawiałem się nad e46), więc jeśli chodzi o bajery, to jest przepaść między tymi dwoma autami.

Opublikowano
A4b5 ma podobny poziom technologiczny.Tutaj dochodza bajery jak navi siedzenia i ewentualnie skrzynia.Silnik m54b30 lubi sobie oleju popic, zapytaj sie ile dolewa
Opublikowano
Dziękuję za odpowiedź. Rozumiem wtedy, że jak samochód będzie żarł olej, to mam się tym nie przejmować, nie marudzić i dolewać, bo tak mają?
Opublikowano
a lampy tylne powinno być całe po lifcie,a tu widzę co?tylne lampy bagażnika założone od przed liftu??

Był BMW E30 316i 09/90 inslandgruen

Był BMW E36 323i 10/95 arktissilber

Był BMW E36 320i 03/98 ascotgruen

Był BMW E39 525i 11/00 cosmoschwarz

Był BMW E46 320i 08/02 sapphireblack

Był BMW E61 530D 05/04 alpinweiss III

Był BMW E61 530D 02/08 spacegrau

Jest BMW F11 520D 06/13 havanna

Opublikowano
Dziękuję za opinię. Jeśli chodzi o tył to ewidentnie coś tam było robione, bo chociażby klapa od bagażnika ma urwany plastik na górze zakrywający tę elektrykę a jak mi pokazał tę listwę, to normalnie na jakiś silikon było klejone czy coś (czyli na odpier*), także klapa też pewnie będzie do wymiany. Polift miał białe lampy, jo?
Opublikowano
Ogolnie dobrze wyposazone,ciekawe czy ma rachunki na te wszystkie naprawy ktore opisuje,cos nie tak jest z tymi lampami,jak koledzy pisali
Bardzo Miły Właściciel
Opublikowano
I co dalej jestes zainteresowany tym autem?jesli tak to zamow historie u kolegi DRAY i jesli wszystko bedzie ok to na wnikliwe ogledziny do aso badz jakiegos dobrego mechanika ktory sprawdzi czy te naprawy rzeczywiscie mialy miejsce
Bardzo Miły Właściciel
Opublikowano
Dziękuję za opinię. Jeśli chodzi o tył to ewidentnie coś tam było robione, bo chociażby klapa od bagażnika ma urwany plastik na górze zakrywający tę elektrykę a jak mi pokazał tę listwę, to normalnie na jakiś silikon było klejone czy coś (czyli na odpier*), także klapa też pewnie będzie do wymiany. Polift miał białe lampy, jo?

Polift nie miał białych lamp (zależy to od konfiguracji auta). Polift miał światła mijania/pozycyjne ledowe (wyglądają zaje**** :cool2: ), a na egzemplarzu, który wrzuciłeś jest ewidentnie założona klapa od przedlifta(cała) :duh:

Moim zdaniem dać 17,500zł za taką fuszerkę jak w/w klapa i rzeczy które wymieniłeś, zdezelowany tylni zderzak choćby bez zaślepki haka oraz za 3 litrowy silnik, jeśli auto jest w stanie takim jaki widzimy to strach pomyśleć w jakim stanie jest silnik. To moja opinia i możesz brać ją pod uwagę lub nie, ale ja bym odpuścił tą kupkę złomu :oops:

Opublikowano

Dziękuję za opinię. Wszystkie opinie biorę pod uwagę, po to założyłem temat. Poprosiłem też kogoś kto ogarnia lepiej ode mnie z bez-wypadkowe.net, aby ocenił samochód na żywo. Z tego co tu piszecie zdania są podzielone, ale generalnie, że egzemplarz jest niewart zainteresowania? Szkoda, bo auto mi się generalnie podoba;)

Poza tym walnięta tylnia klapa to chyba jeszcze nie tragedia?

Opublikowano
Ja cię absolutnie nie zniechęcam do zakupu/obejrzenia tego auta, ja pisałem moje odczucia po obejrzeniu zdjęć tego samochodu :) Prawda jest taka, że bez obejrzenia i pomacania auta na żywo nikt ci większych konkretów nie powie, także jeśli jesteś w miarę pewny lub co lepsze masz większy zapas $$ to warto zainwestować za stówkę u DRAY'a w historię auta i wtedy po takim raporcie jechać oglądać jeśli nie będzie nic strasznego.
Opublikowano
Jasne, każdy ma swój rozum, ale jednak wole skorzystać z waszego doświadczenia niż z mojego, które jest żadne;) Dziękuję za radę i pewnie odezwę się do w/w użytkownika:) Oprócz tego dowiaduję się o co pytać i na co zwracać uwagę co jest dla mnie ważne. Decyzję pewnie podejmę dopiero po obejrzeniu na żywo z kolegą z bez-wypadkowe.net chyba, że wcześniej się okaże, że nawet nie warto tam jechać:/ Wtedy trzeba będzie szukać dalej;)
Opublikowano
Niestety nie ma, więc "trzeba" wierzyć na słowo;)

Na słowo to można wszystko napisać :shock: dziwne, że sprzedający podobno inwestuje w auto tyle pieniędzy i nie zostawia sobie na to rachunków, choćby do gwarancji.

Opublikowano
Jak to w e39 - korozja doły drzwi, ramka szyby tylnej klapy - ta jest teoretycznie "nowa" ale otwórz szybę i na 99% będzie skorodowana ramka, reszte to już konkretniejsi użytkownicy pomogą, problemy z silnikiem typu wibracje karoserii na zimnym itd. to już wyższa szkoła i wróżenie z fusów, ale pytaj, szukaj i spróbuj dowiedzieć się teoretycznie jak najwięcej przed wyjazdem na oględziny e39 :) No i powodzenia w szukaniu dobrego modelu :)
Opublikowano
O laweciarskim bełkocie można by pracę magisterską napisać, albo i doktorat zrobić :roll: ja będę swoją e39 lada dzień wystawiał na sprzedaż, a paragony mam nawet na wycieraczki Valeo za 130 zł., a tutaj na dużo poważniejsze rzeczy nie ma faktur, itp., to równie dobrze można założyć, że ich nie było..
Opublikowano
Dziękuję wszystkim za opinię. Bobi, a skąd jesteś? Jajkosek, dzięki na pewno się przyda (powodzenie). Jo, z tym doinwestowaniem, to wiadomo;) Dlatego też jadę obejrzeć z kimś kto zna się na rzeczy, wtedy się dowiemy jakie to faktycznie doinwestowane było;)