Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam.

Ogłoszenie: http://www.prestigeautolounge.co.uk/used/bmw/5-series/20-520d-m-sport-4dr/coventry/west-midlands/16855884

VIN: C734155

Byłem zobaczyć ten samochód i wszystko fajnie wygląda tylko zaniepokoiła mnie jedna sprawa a mianowicie samochód ledwo odpalił ze względu na bardzo słaby akumulator, oczywiście błędy z tym związane na ekranie ale to nic, po odpaleniu samochód kilka razy wpadł w bardzo silne wibracje, wyszedłem na zewnątrz i było widac gołym okiem jak karoseria mocno wibruje przez kilka sekund, potem przestało i więcej już się nie pojawiło, czy mogło to być związane z niskim napięciem akumulatora lub może jakiś efekt dłuższego postoju bez uruchamiania ?

Dzięki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Być może tylko co mogło być tego przyczyną ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przyczyn wibracji po uruchomieniu w dieslach może być dużo. Trzeba auto naładować i zobaczyć jak wtedy zapali, najprawdopodobniej nie wszystkie świece grzeją, do tego może już któryś wtrysk daje o sobie znać albo EGR niewłaściwie pracuje.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Oznaczenie modelu na klapie jest w złym miejscu, tak ich fabrycznie nie umieszczano, mogło coś się z tyłu przytrafić...