Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam potrzebuje porady, co do chip tuningu aktualnie mam 150ps lecz pewnie nie całe po przez usunięcie klapek wirowych na kolektorze. Proszę o wyjaśnienie czy jeżeli zrobie chipa, ? czy jak to mówią inni silnik skończę? co o tym sądzicie ?
Opublikowano

Ja bym robił jeżeli silnik jest w dobrej kondycji. Będziesz miał o wiele większa frajdę z jazdy i radośc z dużo fajniejszego przyśpieszenia. Mój brat w dwóch autach robił chipa i wszystko było dobrze :) Pozdrawiam

PS. Nie zapomij o tym, żeby zrobić to u kogoś kto robi to dobrze.

Opublikowano
wywalenie klapek nie ma związku z mocą auta :duh: :duh:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
znam gościa który wgrywa mapę, bo ma kompa od Bmw ale nie wiem czy to starczy, silnik nie jest najgorzej, mam 223tys przebiegu nie wiem czy wierzyć, ale, silnik po regeneracji wtrysków, i na pewno turbina sie szykuje bo mam wyciek z niej
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przed programem przeprowadź diagnostykę, czyli test podczas jazdy z inpa, auto musi byś w pełni sprawne przed programem. Nie wgrywaj gotowców, tylko podjedź do firmy z hamownią obciążeniową, pomiar przed i po, wtedy wiadomo co masz. Program mocno ożywia m47n.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Dokładnie tak jak tu koledzy piszą, z tym że kolejność bym dobrał odpowiednio.

Jak piszesz, że cieknie turbina to najpierw bym się zajął wszystkimi takimi bolączkami a dopiero później myślał o chipie.

Opublikowano

radze samodzielnie sprawdzic co i skad cieknie bo to nie musi byc turbo, czesto waz z odmy przepuszcza, cieknie na turbo a mechanik kasuje za wymiane wezyka za 10zł albo załozenie opaski zaciskowej, twierdząc ze naprawił turbo ;)

podobnie wyjscie z turbo, uszczelka 30zł lubi puszczac a kasują 300 :cool2:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg