Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też wybrałem te opony. Na razie leżą u wulkanizatora i opinią nie mogę się podzielić. Jesteś pewien że indeks prędkości H, wystarczy?
Opublikowano
Będę brał chyba V czyli do 240 km/h. 20zł różnicy na komplecie więc tragedii nie ma. Zakupiłeś roz: 205/55 R16 tak ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, do e46 zamówiłem 16". Jesienią ub.r. napaliłem się na 17, ale na chłodno, zimą przekalkulowałem, że szkoda m kasy.

Brałem jeszcze pod uwagę pirelli cinturato, ale dunlop ma lepsze parametry przy podobnej cenie.

Opublikowano
Nie miałem tych opon więc się nie wypowiem ale jeśli chodzi o konkurencję to w zeszłym roku kupiłem pirell p7 cinturato 205/55/16 ROF i uważam że za te pieniądze są genialne. Nie miałem z nimi żadnego problemu, ani z wyważeniem ani ząbkowaniem (poprzednio miałem continentale które w po dwóch sezonach musiałem wyrzucić ze względu na ząbkowanie). Naprawdę jeździ się super - chyba najlepsze opony jakie miałem do tej pory a zużycie bieżnika na bardzo przyzwoitym poziomie - mogę Ci je z czystym sumieniem polecić.
Opublikowano
Nie miałem tych opon więc się nie wypowiem ale jeśli chodzi o konkurencję to w zeszłym roku kupiłem pirell p7 cinturato 205/55/16 ROF i uważam że za te pieniądze są genialne. Nie miałem z nimi żadnego problemu, ani z wyważeniem ani ząbkowaniem (poprzednio miałem continentale które w po dwóch sezonach musiałem wyrzucić ze względu na ząbkowanie). Naprawdę jeździ się super - chyba najlepsze opony jakie miałem do tej pory a zużycie bieżnika na bardzo przyzwoitym poziomie - mogę Ci je z czystym sumieniem polecić.

Potwierdzam mam te same opony i jestem bardzo zadowolony...

Opublikowano
koledzy przepraszam że mieszam wam w temacie ale sam aktualnie czekam na okres po świętach aby zamówić nowe opony i jak do tej porty faworytami były Conti Sport Contact 5, wszyscy sobie bardzo chwalą, macie może jakieś z nimi doświadczenia ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kupiłem je w zeszłym roku. Wiele opinii wskazywało właśnie na te opony. Teraz będę jeździł drugi sezon. Dużo jeździłem latem. Faktycznie ciche, dobrze prowadzą auto. Polecam.
Opublikowano
Pirelli P7 Cinturato świetne na suchym, słabe na deszczu, miałem w 1 . Kolega w Scirocco R zmienił z Cionturato na Nokian Z Line i są podobno świetne i na suchym i na deszczu, taki też będzie mój wybór na lato ;) ROF oczywiście.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.