Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam BMW e46 316 1.9 benzyna z 2000 roku. Na trasie moja BMW sie zagotowała do około 110 stopni (nie doszła do czerwonego pola) żeby dojechać do domu dolewałem cały czas wody odpowietrzałem ją i jechałem na ogrzewaniu na maxa. Na dzień dzisiejszy jest po wymianie uszczelki pod głowicą sama głowica przeszła testy szczelności i była podkrzywiona miedzy 2 a 3 tłokiem wszystko zostało zrobione gwarancja na sprawność głowicy wymienione wszystkie pierdołki i termostat ale nadal łapie powietrze gdzieś ponieważ rura od drugiego obiegu jes letnia a dół chłodnicy jest zimny i wentylator nie chodzi po popuszczeniu tej śrubki do odpowietrzania po paru sekundach dociera ciepło do dolnej części chłodnicy i wentylator startuje. Co ja mam zrobić teraz proszę o pomoc i z góry dziękuje :)

Opublikowano
Skoro się zapowietrza to szukaj wycieku. Może być niewielki więc dokładnie wszystko obejrzyj. Zdarza się, że chłodnica lekko cieknie i się zapowietrza. Bodajże w rogu w którym wychodzi dolny wąż. Sprawdź dokładnie wszystko.
Opublikowano

Do sprawdzenia chłodnica( lubi się odszktałcac i pęka) zbiorniczek wyrównawczy też pęka, pompa wody.

+ Czy dobrze układ wgl odpowietrzony ?

Opublikowano

Jak by pompa nie pracowała to byś nigdy nie zobaczył ciepłego dolnego węża, a piszesz

po popuszczeniu tej śrubki do odpowietrzania po paru sekundach dociera ciepło do dolnej części chłodnicy i wentylator startuje

Po prostu jest układ zapowietrzony, tylko jest pytanie : czy nigdy nie był dobrze odpowietrzony ? czy się ciągle na nowo zapowietrza ?

Podłóż kartony pod samochód i sprawdź czy nie kapie, na zimnym , na ciepłym , prze gazować itd.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.