Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kodował ktoś licznik 6wb? Licznik jest wyczyszczony- przebieg pobierze sobie z cas, tylko trzeba go jeszcze jakoś zakodować. Ma ktoś doświadczenie? Oraz jak wygląda sprawa z montażem?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kodował ktoś licznik 6wb? Licznik jest wyczyszczony- przebieg pobierze sobie z cas, tylko trzeba go jeszcze jakoś zakodować. Ma ktoś doświadczenie? Oraz jak wygląda sprawa z montażem?
Licznik jest wyczyszczony

Jesteś pewien na 100% ? I w jaki sposób wyczyszczony ?

Przyjedź zrobię to.

Opublikowano
Chętnie bym przyjechał ale mieszkam w Niemczech niestety i to auto od znajomego dlatego chciałem sam zakodować. Sprzedawca handluje takim sprzętem i potwierdził ze wyczyści vin i przebieg i ze zostaną one pobrane z cas.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli jest tak jak mówi to ICOM z ISTA P i odznaczasz że sterowniki sa wymienione (które ) a reszta to ista cię poprowadzi i wtedy zaprogramujesz ,

w E-serii wyczyszczenie Vin i przebiegu powoduje to że ista widzi że jest nowy sterownik, ale nie wiem czy ta sama zasada jest w F-serii

ale nie ma problemu jak coś to ista wykaże błąd (sterownik nie jest nowy ) i nic nie zrobi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Esys też będzie potrzebny do zmiany VO i daty produkcji.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Jak masz wyzerowany przebieg to ESYS-em
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dodajesz kod wyposażenia i usuwasz kod starego licznika i przekodowujesz kombi i cas?

Zależy, co się z licznikom robili. Od tego i idzie dwa scenariusze: albo programowanie i kodowanie, lub po prostu kodowanie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie nie wiecie co zostało wyczyszczone z licznika, może na tyle że ista uzna go za czysty nowy, a dla kogoś co sie słabo na tym zna ISTA P jest o wiele łatwiejsza , ponieważ wszystko sama robi, jak nie pomoże to esys przecież zegarów nie zniszczy, mogą tak samo padnąć przy programowaniu z ISTA P jak i z ESYS, jak dla mnie to programowanie obowiązkowe .
  • Moderatorzy
Opublikowano

Oczywiście że może pójść ale mi by się nie chciało Esys-em to 2 minuty roboty.

Dla Isty oprócz "dziewictwa" licznika potrzebna też jest zgodność po numerze części.

Próbę Istą oczywiście można zrobić, na pewno nie zaszkodzi.

Opublikowano
A możesz powiedzieć jak to zrobić esysem? Zmienić kod wyposażenia i przekodować kombi i hu cic? I chyba trzeba na ten czas zmienić datę produkcji na min.07/12?