Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, ma ktoś pojęcie co oznacza w VIN zapis: Individual Kein Zugriff - Geschuetzte Fahrzeugdaten ?

Chciałem sprawdzić sobie nowy VIN Decoder i pokazało się normalnie zdjęcie poglądowe auta oraz wnętrza i ten zapis powyżej. Co to może oznaczać? Szukałem na info o tym na niemieckich stronach, ale z niemieckim u mnie słabo a tłumacz google tłumaczy co che.

Opublikowano
Znaczy to tyle, iż auto ma wyposażenie Indyvidual i nie ma dostępu aby podejrzeć o jakie konkretnie chodzi.
Opublikowano
A dzieje się tak z autami na specjalne potrzeby - rządowe, firmy ochroniarskie, testy prasowe itd.
Opublikowano
Jak sądzicie, jak podjadę do jakiegoś salonu to będę w stanie mi określić jako co ten samochód robił? :D Jak jako taksówka to poprzedni właściciel straci jaja :P
Opublikowano

pewnie latała w polizei po autobanach z max prędkością każdego dnia :mrgreen:

Taka pierwsza myśl :D

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano

Taaaaa wzięty z Cobra 11 (czy jak ten serial sie zwał) :norty:

Taka pierwsza myśl :twisted:

– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...)

– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.

M. Bułhakow

Mistrz i Małgorzata

• Moderatorzy
Opublikowano
Witajcie, ma ktoś pojęcie co oznacza w VIN zapis: Individual Kein Zugriff - Geschuetzte Fahrzeugdaten ?

Chciałem sprawdzić sobie nowy VIN Decoder i pokazało się normalnie zdjęcie poglądowe auta oraz wnętrza i ten zapis powyżej. Co to może oznaczać? Szukałem na info o tym na niemieckich stronach, ale z niemieckim u mnie słabo a tłumacz google tłumaczy co che.

Daj vin.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tez nic nie znajdziesz oprocz tego co juz jest widoczne. ASO tez tu nic nie pomoze tylko ten kto konfigurowal Tylko gdzie on jest :D

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Moderatorzy
Opublikowano
Czasem da się coś wygrzebać ;)
  • Moderatorzy
Opublikowano

Masz furę policyjną :)

Ile masz przebiegu na dziś?

Sonderausstattungen

0113 Beklebung Polizei Bayern minzgrün hell

0123 Zusatz-Innenspiegel

0130 Waffenkasten

0146 Zusätzliche Energieversorgung

0151 Sondersignalanlage Hella RTK-6

0180 Dachantenne

0185 Einsatzfahrzeug offen

01CB CO2 Umfang

0205 Automatikgetriebe

02SC BMW LM Rad Sternspeiche 243

0320 Entfall Modellschriftzug

0346 Chrome Line Exterieur

0402 Panoramadach elektrisch

0423 Fussmatten Velours

0428 Warndreieck und Verbandstasche

0431 Innenspiegel automatisch abblendend

0442 Getränkehalter

0464 Skisack

0488 Lordosenstütze Fahrer elektrisch

04BX Interieurleisten hochglänzend grau

0544 Geschwindigkeitsregelung mit Bremsfunkt.

0548 Kilometertacho

0563 Lichtpaket

0698 Area-Code 2 für DVD

0801 DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG

0850 Zusätzl. Tankfüllung Export

0851 Sprachversion deutsch

0863 Händlerverzeichnis Europa

0879 Bordliteratur deutsch

08S8 Länderspezifische Navi Zusteuerung

08SA Freischaltung Navigation länderspez.

08SP Steuerung COP

0940 Sonderwunsch Ausstattung

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Też mi rozkodowalo :D

Ma pewnie 150Kkm jak wszystkie :mrgreen:

Ciekawe po co szykował na Expert jak został się w DE.

Kolego co do anteny, da się tam wkręcić antenę od CB bo to mnie bardzo interesuje. Masz obok płetwy czy zamiast płetwy.

Fahrgestellnummer WBAPX71050B985057

Modellbezeichnung 530D

Modellcode PX81

Farbe 354 / titan-silber

Polster ALAT / Stoff "Fluid" oder "Linea"/anthrazit

Sonderausstattung

Beklebung Polizei Bayern minzgrün hell (S113A), Zusatz-Innenspiegel (S123A), Waffenkasten (S130A), Zusätzliche Energieversorgung (S146A), Sondersignalanlage Hella RTK-6 (S151A), Dachantenne (S180A), Einsatzfahrzeug offen (S185A), CO2 Umfang (S1CBA), Automatikgetriebe (S205A), BMW LM Rad Sternspeiche 243 (S2SCA), Entfall Modellschriftzug (S320A), Chrome Line Exterieur (S346A), Panoramadach elektrisch (S402A), Fussmatten Velours (S423A), Warndreieck und Verbandstasche (S428A), Innenspiegel automatisch abblendend (S431A), Getränkehalter (S442A), Skisack (S464A), Lordosenstütze Fahrer elektrisch (S488A), Interieurleisten hochglänzend grau (S4BXA), Geschwindigkeitsregelung mit Bremsfunkt. (S544A), Kilometertacho (S548A), Lichtpaket (S563A), Area-Code 2 für DVD (S698A), DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG (S801A), Zusätzl. Tankfüllung Export (S850A), Sprachversion deutsch (S851A), Händlerverzeichnis Europa (S863A), Bordliteratur deutsch (S879A), Länderspezifische Navi Zusteuerung (S8S8A), Freischaltung Navigation länderspez. (S8SAA), Steuerung COP (S8SPA), Sonderwunsch Ausstattung (S940A)

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Znajomy też ma po-policyjną wersję E60 i narzekał, że zostały usunięte te policyjne dodatki niefachowo. Fakt że trochę więcej koni to ma od standardu, ale chodzi mi o grzebanie w instalacjach itd. Pomijam fakt kogutów i syren których resztki zostały gdzieniegdzie i widać syrenkę albo kable. Najgorsze,że ktoś próbował usuwać te elektroniczne dołożone gadżety i ma troszkę bałagan z instalacją w aucie. Poprowadzony ma jakiś dodatkowy plus do bagażnika, tam poprzecinane wiązki, sterczą kable, nie działa mu chyba radio w navi, bo oni ucięli też antenę bo mieli tam jakąś swoją co łapała łączność z centralą połączone z fabryczna i koniec końców nie ma żadnej. Więcej nie pamiętam, ale mi sporo opowiadał. Generalnie auto bardzo zadbane, suchutkie, z pewnym przebiegiem, policyjni regularnie serwisują i nie oszczędzają.
Opublikowano
U mnie nie ma śladu po tych wszystkich gadżetach bo poprzedni właściciel w srodku trochę zmodyfikował auto. Co do anteny to mam przed płetwą zaślepkę, ale nigdy nawet nie myślałem, że to może być to. Przebieg, przebieg, to u mnie jest na razie temat tabu, kontaktuję się z gościem, który może to sprawdzić, ale chyba ma mało czasu na odpisywanie i odpisuje tak raz dziennie, ale z tego co już wiem auto było serwisowane do 2009 roku, chyba w 2011 przyjechało do Polski (dokładnie nie pamiętam). Zobaczymy, ale przebieg na 100% kręcony, ale to już wiedziałem jak kupowałem, kierowałem się jedynie stanem technicznym.
Opublikowano
Generalnie auto bardzo zadbane, suchutkie, z pewnym przebiegiem, policyjni regularnie serwisują i nie oszczędzają.

Jaki kolega aktualnie ma przebieg? Który rok auta? Jedyne czego aktualnie załuje to, że sprzedałem felgi po zakupie samochodu, prawdopodobnie były to oryginalne felgi, które od nowości siedziały w tym aucie, w każdym razie wzór się zgadza... Ale pecha to ja mam jak zawsze, jak patrze po zdjęciach tych samochodów policyjnych to prawie wszystkie mają xenony fabryczne, moja oczywiście nie ma :(

Opublikowano
On tez nie mial xenonow fabrycznych, ale kupil auto z dolozonymi palnikami,ma 2007 LCI , przebieg jakos 250tys chyba. Ogolnie zadowolony jest.
Opublikowano

To on ma wsadzone żarniki do normalnej lampy? Jak tak to gra nie warta świeczki przy wypadku może mieć nawet problemy jak ktoś zezna, że został oślepiony. Ja do swojej kupowałem nowe lampy, spryskiwacze lamp i czujniki poziomowanie też wrzuciłem, choć to akurat była głupota bo E61 ma z tyłu Nivo i nawet załadowane wraca do pierwotnej pozycji. Lampy nie świecą w kosmos. Ale wtedy jeszcze nie wiedziałem na czym to poziomowanie działa, myślałem, że to działa podczas jazdy np. podczas podjazdu pod górę.

Przebieg podobnie jak u mnie, ja ogólnie do swojej nie mam nic, ale martwi mnie trochę skrzynia, nie jeździłem nigdy innym E60/61 i nie wiem jak ona powinna prawidłowo pracować. U mnie nie pracuje ona super płynnie, nie mówię, że mocno szarpie, ale zmiany biegów nie są niewyczuwalne, lepiej tak to ująć. Z tym, że ja porównuje ją do Passata B6 z DSG, 530d ze skrzynią dwusprzęgłową byłby dla mnie samochodem idealnym. Tak czy siak będę musiał się nią zająć, ale na razie to nie mam czasu, żeby zostawić ją w jakimkolwiek warsztacie na choćby 30 minut. Albo padnie, albo zdążę ją sprawdzić w serwisie i zrobić ewentualny remont, tak czy owak jestem przygotowany na te koszty bo przebieg może już zwiastować problemy z getriebe :D

• Moderatorzy
Opublikowano

Twoja w 2009 miała ponad 150tys. nie wiem jak później.

Umów się w ASO na akcję serwisową klemy którą masz do wykonania, bezpłatna a przy okazji poznasz historie auta.

Opublikowano
Twoja w 2009 miała ponad 150tys. nie wiem jak później.

Domyślasz się czy po prostu masz dostęp do historii serwisowej po VINie? Jeśli tak to ciekawi mnie co w niej było robione w serwisie, aktualnie na liczniku 242 tyś km. No i pierwszy właściciel kłamał, nie mógł jej kupić z przebiegiem 120-130 tyś jak w 2009 roku miała 150 tyś. Ale i tak nie jest źle, bo jak patrzę jak inni sprawdzają te 5er do sprzedania to 98% ma 220-260 tyś na liczniku a w pamięci 400 tyś...