Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak jak napisałem, moduł tylny, czyli REM. Jest to plus, bo nowsze modele nie mają podziału na moduł tylny i przedni, więc przekodowanie tylko tyłu na LCI już nie zrobisz automatycznie. Jak ten elektromechanik ma pojęcie o kodowaniu BMW, a nie coś tam wie, to sobie poradzi. Jak nie ma pojęcia to znajdź kogoś kto ma.
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bo błędów nie będzie. Po prostu będą mrugać czasami lekko.

A co to znaczy to OEM w tym przypadku?

• 3 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, tylko trzeba kable puścić do klapy poprzez tę gumę łączącą klapę z karoserią, co nie jest takie już proste, bo trochę trzeba porozbierać.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie jestem po instalacji lamp, samodzielnie :D

Zrobiłem dokładnie tak jak pisał kolega Randall, Ada137 i Mmw. Wszystko działa elegancko :wink:

Tak więc dzięki wielkie Panowie za ten post.

Pozdrawiam :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, temat pokrewny - nie działają ledy z tyłu, światła pozycyjne. Pół na pół, 2 świecą, dwa nie. Spalone? Ktoś tak miał? Komputer nic nie pokazuje, zero błędów.

CB8338-B5-2-C87-4354-80-B5-A898-AF58-B54-A.jpg

Opublikowano
TO chinski bubel, nie wiadomo jak dlugo bedzie dzialac normalnie. Nie spotkalem jeszcze sie nigdzie by je montowali. Jak juz to kupuja DEPO i tez roznie z nimi jest :roll:
b72b536e244610f0med.jpg
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Mają dwie pozytywne opinie... Ale cena przy obecnym kursie nie jest aż tak atrakcyjna jak na zamiennik przystało ;)
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, zamierzam wymienic lampy w bmw f30 335i 2015 rok z USA. Aktualnie mam lampy zmienione i zakodowane na europejskie. Chce kupic M performance, te dymione.

https://allegro.pl/oferta/bmw-oryginal-lampy-tyl-m-performance-3-f30-m3-f80-9296724723

Czy w tym wypadku same lampy z wiązką i kodowaniem starczą? Czy z racji tego, ze to USA to trzeba cos jeszcze zmienic? Dziekuje i pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozumiem, ze Twoje auto to poliftowa wersja skoro wymieniales lampy na europejskie po imporcie z USA? Jezeli tak to nic nie musisz robic. Widziales te lampy ba zywo? Bo ja tak i wg mnie wugladaja slabo.
Opublikowano
Wersja 2015, wiec przedlift. Polift zaczyna sie od 2016, musialem zmienic tylko zarowke bo swiecila na inny kolor. Tak, widzialem, w salonie w m3. Mi sie podobają
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Polift się zaczął w 2015 roku. Ty masz akurat auto z USA to tam modelowo oznaczali go 2016, ale produkowane są od połowy 2015 o ile pamiętam.

Napisałeś wcześniej: "Aktualnie mam lampy zmienione [...]" stąd mój wniosek, że masz auto poliftowe skoro wymieniłeś lampy.

Te, które chcesz kupić da się oczywiście założyć, ale trzeba przerobić instalację elektryczną i zrobić kodowanie.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Wymiana zrobiona, dodam info dla potomnych:

tutaj dokładna instrukcja od BMW w PDF: https://drive.google.com/open?id=0B2ZUij0frCfAN3BMVEtUZUVaWkpKOFlfQ2xoQk5xeGRfWlpN

poza tym trzeba pamiętać o tym że zaślepki wewnątrz wnęki bagażnika też trzeba zmienić ze względu na inną wypukłość lamp, numery to:

51 49 7 453 333

51 49 7 453 334

Czy te osłony są konieczne przy wymianie lamp na polifotwe?

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sorry ze pytam, ale co oznacza "Full LED"?

Z tego co wiem, to niema zadnych BMW oficjalnych (oryginalnych) swiatel tylnych "Full LED"

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No niestety jesteś w błędzie. Już stare poliftowe E46 coupe miało lampy całkowicie wykonane w technologii diodowej.

BMW ma czesto taka metode, ze dany model przed liftem ma lampy czesciowo LED, a po lifcie calkowicie.