Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pewnie było na forum, ale nie mogę się doszukać. Do czego służą poszczególne funkcje komputera z filmiku poniżej?

1. Symbol zamkniętej kłódki

2. Symbol otwartej kłódki

3. Symbol drzwi

4. Kłódka z literą A

5. Symbol światła pozycyjnego

6. Symbol kierunkowskazów wiem, że służy do ustawienia ile razy ma migać kierunkowskaz po krótkim naciśnięciu.

Opublikowano

Są to indywidualne ustawienia - preferencje - dla danego kluczyka, dotyczą użytkowych rzeczy jak światła powitalne i czas swiecenia, otwieranie drzwi kierowcy lub wszystkich, auto zamknięcie drzwi podczas jazdy, 1 lub 3 migniecia krotkiego kierunku itp.

Śmiało możesz to sobie zmieniać raczej się nic nie zepsuje :P

Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy
Opublikowano
A co konkretnie które ustawienie pewnie teraz nie pamiętasz? Będę się bawił. iDrive w E60 jest łatwiejszy w ogarnięciu ;)
Opublikowano

Po kolei jak na filmie

1. Automatyczne swiatla

2. 4 - 1 drzwi otwieranie

3. automatyczne zamykanie drzwi podczas jazdy

4. coming/leaving home

5. migacz 1-3 razy

Opublikowano

4 opcja to jest "Follow me home"

Aktywujesz ją dźwignią świateł drogowych. Służy ona do oświetlenia drogi do domu. Ustawiasz sobie czas przez jaki maja się świecić światła. Wyłączasz zapłon, wyciągasz kluczyk i dźwignią drogowych jakbyś chciał mrugnąć. Zamykasz samochód i odchodzisz, same zgasną po określonym czasie. Nie mylić tego ze światłami powitalnymi.

Opublikowano
Coming/leaving home czyli po zamknięciu auta światła powinny się świecić? Coś mi to nie działa.

Będą się świeciły tzw powitalne postojówki - ringi i klamki jak masz ale musisz zostawić światła włączone w pozycji świateł mijania.

Opublikowano

Postojówki się nie święcą. Działa natomiast ta funkcja po wciśnięciu świateł długich tak jak kolega wyżej opisywał.

A ten pierwszy symbol z kłódką widoczny na nagraniu tylko przez sekundę i u mnie z włączoną opcją off do czego jest?

Opublikowano
Postojówki się nie święcą. Działa natomiast ta funkcja po wciśnięciu świateł długich tak jak kolega wyżej opisywał.

A ten pierwszy symbol z kłódką widoczny na nagraniu tylko przez sekundę i u mnie z włączoną opcją off do czego jest?

symbol kłódki otwartej - włączenie lub wyłączenie mrugnięcia kierunków przy otwarciu centralnego zamka

symbol kłódki zamkniętej - wł/wył mrugnięcie kierunków podczas zamknięcia centralnego

symbol drzwi - wybór sposobu otwarcia centralnego zamka przy jednokrotnym naciśnięciu na pilocie "otwórz" - 1x tylko drzwi kierowcy lub wszystkie

symbol kłódki z A - wybór czasu po jakim zamknie się centralny zamek

symbol światła mijania - wybór czasu oświetlenia drogi do domu (follow me home)