Skocz do zawartości

BMW E39 2.0i gasnie na gazie podszczas hamowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Prosze moderatora tego forum o nie usuwanie tego wpisu poniewaz przeszukalem cale forum i zadnego podobnego lub takiego samego tematu nie znalazlem. Moje BMW to e39 2.0i 2000r AUTOMAT posiada instalacje gazowa marki vialle problem jest taki ze podczas hamowania lub zwalniania moje auto gasnie lub gdy faluje obrotami takze gasnie na benzynie autko igla zadnych problemow czyszczone byla przepustnica przeplywomierz sprawdzane byly wszystkie weze i moj mechanik podczas tych ogledzin znalazl jeden waz lekko przepuszczajacy powietrze naprawil go i wyczyscil jakis czujnik tylko nie wiem teraz jaki auto zaczelo lepiej jezdzic rzadziej gasnac ale jeszcze gasnie bylem u gazownika w koninie zajmujacego sie ta instalacja vialle i on mi powiedzial po 3godzinnej jezdzie z podpientym kompem ze gaz jest zalozony ksiazkowo ze nie ma sie do czego doczepic i wymienilismy swiece na nowe to jednak nic nie pomoglo zmierzylismy cisnienie na zaworach i w 3 zaworach bylo slabsze od 3 poprzednich i gazownik zrzucil wine na zawory gadajac z moim mechanikim i innymi mowili ze to nie moze byc wina zaworow tylko czegos innego skoro auto na benzynie smiga az milo mysle jeszcze nad regeneracja pompy gazu i wyczyszczeniem silniczkka krokowego macie jeszcze jakies pomysly?? Regeneracja zaworow to koszt okolo 2 tys juz mialem to zrobic gdysz mecjanik oznajmil mi ze bd potrzebny caly remont silnika bo gdy zrobie tylko zawory to autko bedzie zjadac mi liyr oleju na 100 km i powiedzial mi ze koszt takiego remotu to 5tys zl dosc sporo gdyz nie bede mial gwarancji czy autko nie będzie dalej gaslo na gazie prosze o rady i pomoc przepraszam za bledy i stylistyke gdyz pisze na tel bo komp mi ostatnio nawalil pozdrawiam...