Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich.

Od dawna planowałem zakup BMW e46 no i stało się lecz nie obyło sie bez niespodzianek ale do rzeczy.

Mam dziwny problem sporo czytałem ale już tak ogłupiałem ze sam nie wiem co sie dzieje

Objawy są jak by sie samochód dusił nie pracował na wszystkich garach brak mu mocy ale są tez momenty ze pracuje bez

zarzutu potrafi zgasnąć przy chamowaniu miałem tez sytuacje jak stał samochód na rozgrzanym silniku i wysadziło płyn chłodzący po ostygnięciu zalałem zbiornik woda sprawdzić nieszczelność i płyn nie ucieka dziwna sytuacja dodam jeszcze ze nie ogrzewa mi kabiny samochodu wiatraki pracują ale tylko zimne powietrze. Nie znam sie na mechanice chciał bym zaczerpnąć trochę informacji od doświadczonych zanim oddam do mechanika zeby nie było ze to nieszczelność układu chłodnicy, termostat, pompa wody czy inny problem a mechanik powie ze uszczelka pod głowica co kilka osób mi to powiedziało, proszę o pomoc

Edytowane przez msobieski
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przeczyta regulamin albo popatrz na tytuły innych tematów i popraw swój, pierwszy problem - trzeba podpiąć pod kompa, mogą być świece, cewki..drugi problem - masz zapowietrzony układ przez nieszczelność i dlatego nie masz ogrzewania.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Byłem na komputerze i nic nie wykrył, co fakt jak na złość wtedy zaczął pracować dobrze, jeśli to świeca bądź cefka jest to możliwe ze raz chodzi dobrze a raz nie równo?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możliwe, ale nie ma możliwości, że nie było błędu, podepnij auto pod komputer z inpa, bo to pewnie był jakiś uniwersalny szajs. Popraw tytuł, bo temat zostanie zamknięty.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Udało sie odpowietrzyć wreszcie okazało sie ze uszczelka w elektrozaworze była uszkodzona i zablokowała dopływ wody do nagrzewnicy po odpowietrzrniu jest ciepło w kabinie
Opublikowano
zacznij od spraw najprostszych- filtr powietrza, filtr paliwa itd. Jeśli jesteś nowym nabywcą auta to nie wiesz przecież kiedy mogło być to robione. Co do chłodzenia to znajdź kogoś kto Ci to odpowietrzy porządnie i problem powinien zniknąć- chyba, że do roboty jest uszczelka.
Opublikowano
Już jest odpowietrzony i grzeje w aucie problemu już nie ma jak pisałem elektrozawor rozegrałem i uszczelka była już stara i uszkodzona i zablokowała dopływ wody do nagrzewnicy wywaliłem całkiem uszczelkę i sie udało jest obieg, w tym czasie już zamówiłem elektrozawor i tylko czekam aż przyślą i zakładam nowy a filtry tez zamówiłem i w wtorek wszystko do wymiany