Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie o to, jak dbać o lakier na co dzień? Krążąc po Internecie skompletowałem wiedzę i materiały do pierwszego odświeżenia wyglądu. Szampony, rękawice, iron off, politura i twardy wosk. To wszystko mam zrobione i jestem bardzo zadowolony z efektu.

Ale co teraz? Za kilka dni wypadałoby umyć samochód ale co teraz powinienem stosować? Twardy wosk podobno starczy nałożyć raz na kilka miesięcy. Padła gdzieś propozycja użycia quickdetailera ale mam co do tego zastrzeżenia. QD to w zasadzie jakieś polimery, woski. Czy nie zrobi sie kaszana po nałożeniu QD na powłokę zawoskowana?

Jak powinna w ogóle wyglądać procedura takiego mycia miedzy "dużymi" kąpielami?

Opublikowano
ktosiowatyktos sam sobie odpowiedziales na pytanie :wink: jesli masz czysty lakier na to politure i wosk oczywiscie firma ma ogromne znaczenie pewnie black hole i wosk fk czy coli?? zgadlem?? taki zestaw zabezpieczy lakier na okolo pol roku :D wiadomo zalezy ile myc i jakimi srodkami oby nie ludwiekiem :nienie: do odswiezenia powloki zaleca sie wlasnie quick detailer :cool2:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
no to jak mozesz zmien jeszcze wsok na cos lepszego :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak chcesz fajny QUICK DETAILER to K2 SPECTRUM. Mogę polecić na podstawie licznych pozytywnych opinii lakierników a później sam się przekonałem że jest ok.

Zobacz na You Tube jak to działa. Polecam.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Jak chcesz fajny QUICK DETAILER to K2 SPECTRUM. Mogę polecić na podstawie licznych pozytywnych opinii lakierników a później sam się przekonałem że jest ok.

Tylko bardzo przyciąga kurz. To już lepiej detailer Zymol.

-----///Moja galeria- BMW E90- M Pakiet LCI///------

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=146363

Klik by powiększyć

e34a03810f04.jpg

Opublikowano

K2 Spectrum a Zymol to dwa inne światy, zarówno w kwestii jakości jak i ceny

odpowiadając na pytanie założyciela tematu to swobodnie, bez obawy o wosk możesz po każdym myciu przelecieć autu quick detailerem, dzięki temu znowu uzyskasz efekt świeżo nawoskowanego auta, wzmocnisz kropelki i zrzut wody

fajnie gdybyś zachował tylko zasadę:

- jeżeli na aucie masz wosk naturalny to stosuj raczej qd naturalny oparty głównie na carnaubie, np. Auto Finesse finale, Chemical Guys Pro Detailer

- analogicznie jeśli na aucie leży syntetyk stosował bym qd syntetyczny, z fajniejszych mogę polecić Finish Kare 425, QD1 od ADBL, Meguiars Ultimate Quik Detailer

K2 Spectrum bym sobie odpuścił, jest wiele dużo lepszej jakości produktów w podobnej cenie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tylko bardzo przyciąga kurz. To już lepiej detailer Zymol.

A jeśli mogę wiedzieć w jaki sposób zauważyłeś że bardziej przyciąga kurz ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A znacie jakieś sposoby zabezpieczenia lakieru po jego odświeżeniu? Słyszałem kiedyś o nakładaniu jakiejś powłoki, ale nie pamiętam jak to się nazywało.