Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam panów,

Link do ogłoszenia

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-e46-150km-salon-polska-klimatronik-letni-komplet-kol-ID6ydk3t.html#6a2a58ab3d

http://olx.pl/oferta/bmw-seria-3-e46-150km-salon-polska-klimatronik-letni-komplet-kol-CID5-IDcvd5T.html#a1ad125d45

vin WBAAP71044PJ59038

Sprawa ma się tak, cały czas poszukuję auta zastanawiam się nad kupnem e46 touring 2003r, od gościa którego znam z widzenia. Typek kupił 3 miesiące temu e46 z ogłoszenia powyżej, które jest już nieaktywne i chce sprzedać z problemów finansowych, ścigają go za długi. Oglądałem auto ze znajomym który jest rzeczoznawcą i stwierdziliśmy po mierzeniu miernikiem że szpachli jako takiej brak na aucie, natomiast zderzak jest od benzyny 3.0 i trochę odstaje na rogach, błotniki przednie jeden był wymieniany, drugi naprawiany i malowany przez poprzedniego właściciela (podobno rdza). Obecny właściciel przy tym aucie blacharki nie robił. Ogólnie auto z zewnątrz nie jest idealne ale za cenę 15tyś nie szukam ideału.

Auto jest Krajowe, konkretnie z Warszawy. Proszę o info czy coś macie na to auto bo nie chcę się naciąć na minę. W tej chwili przebieg 281 tyś. Auta jeszcze nie ma w ogłoszeniu bo pyta znajomych. Ogólnie auto w auto po kupnie typek włożył 2 tyś od momentu kupna, ale to częście ekspolaatacyjne dlatego cena wynosi ciut więcej niż w starym ogłoszeniu. Nie działa w nim jedynie żaluzja chłodniy, czy to moze mieć związek z dzwonem? Proszę o info, dzięki :)

rozkodowałem vin

========================================

Vehicle information

========================================

VIN: WBAAP71044PJ59038

Type code: AP71

Model: 320D (EUR)

E-F-R series: E46 3FL

Series: 3

Type: TOUR

Steering: LL

Doors: 5

Engine: M47DO1

Displacement: 2.00

Power: 110 (149 hp)

Drive: HECK

Transmission: MECH

Paint code: A07 - MYSTICBLAU METALLIC

Upholstery code: V8TM - STOFF/LEDER SCRI

Prod.date: 2003-06-18

S2CE BMW light alloy wheel, spider spoke 137

S210 Dynamic stability control III

S249 Multifunction f steering wheel

S255 Sports leather steering wheel

S302 Alarm system

S313 Fold-in outside mirror

S321 Exterior parts in vehicle colour

S386 Roof railing

S428 Warning triangle and first aid kit

S431 Interior rear-view mirror with auto dip

S441 Smoker package

S473 Armrest front

S481 Sports seat

S488 Lumbar support, driver and passenger

S493 Storage compartment package

S494 Seat heating driver/passenger

S502 Headlight cleaning system

S520 Fog lights

S521 Rain sensor

S522 Xenon Light

S534 Automatic air conditioning

S548 Kilometre speedo

S550 On-board computer

S650 CD player

S661 Radio BMW Business (C43)

S692 Preparation, BMW 6-CD changer I-bus

S722 Lifestyle Edition

S785 White direction indicator lights

S832 Battery in luggage compartment

S850 Additional Export tank filling

S851 Language version German

S863 Dealer List Europe

S879 Operating instructions German

S926 Spare wheel

S984 Maintenance interval encoding

S993 model year code in VIN

Edytowane przez zalewix1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W te rzeczy które wymienił to powinien włożyć około 5 tysięcy chyba,że coś kręci.Jeśli porobiłby to co napisał to auto jest sporo podszykowane.Żaluzje nie działają w wielu autach co nie jest spowodowane dzwonem tylko uszkodzeniem np.elektromagnesu.
Opublikowano

Źle mnie zrozumiałeś, te błotniki to wymieniał jeszcze poprzedni właściciel on już je kupił po wymianie i naprawie a aktualny właściciel kupił to bmw w grudniu i sprzedaje po 3 miesiącach.

Po kupnie w grudniu gościu wymienił:

Olej + wszystkie filtry, łączniki stabilizatorów przód, poduszki silnika i skrzyni, termostat + cały płyn chłodniczy, Rolki prowadząca i napinająca, pasek wielorowkowy + pasek klimy, przewody przelewowe + podciśnienia. Z robotą ok 2 tyś za to płacił, widziałem paragony. Do wymiany jest na pewno uszczelka pokrywy zaworów i amory przód, wcześniej jakieś meyle siedziały i już padają po 60 tyś. Poza tym technicznie raczej ok z tego co oglądałem.

Pytanie jak z wypadkowością i przebiegiem który moim zdaniem jest wyższy niż 280 tyś, bo z książki serwisowej przez pierwsze 4 lata robił ktoś tym autem 35-40 tyś rocznie w końcu to diesel..

Opublikowano

Poprzedni właściciel kupił te auto jakoś w połowie 2013 roku. Tak wynika z rejestracji.

To ze pierwsze lata ktoś robił po 40 tys km rocznie to nie znaczy, że kolejni własciciele tez tyle jezdzili. Im starszy samochod to mniej jezdzi. Rzadkoscią jest by 10-letnie auto robiło te 40-50 tys rocznie, a wsrod nowych, 2-3 letnich diesli to norma.

A historia serwisowa jakas istnieje?

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

Jest historia ale tylko do 14.06.2006 roku, potem brak wpisów, auto kupione w Serwisie BMW Czerniakowska 47, Warszawa.

Ostatni wpis w książce w 2006r miał 97.790km Panowie nic się nie znajdzie na to auto? Proszę o info kolegów bo jestem zainteresowany kupnem tej beemki.

Opublikowano
Poprzedni właściciel kupił te auto jakoś w połowie 2013 roku. Tak wynika z rejestracji.

To ze pierwsze lata ktoś robił po 40 tys km rocznie to nie znaczy, że kolejni własciciele tez tyle jezdzili. Im starszy samochod to mniej jezdzi. Rzadkoscią jest by 10-letnie auto robiło te 40-50 tys rocznie, a wsrod nowych, 2-3 letnich diesli to norma.

A historia serwisowa jakas istnieje?

Diesle w Polsce nie służą do jazdy, ewentualnie do kościoła po drugiej stronie ulicy i 5km do pracy, a i raz w roku nad morze lub w góry :D

Opublikowano
Ja zdaje sobie sprawę że to auto ma tyle ile ma albo i więcej, dlatego budżet mam 15k i za to auto taka kwota chyba wydaje się uczciwa. Wolę kupić z realnym według mnie przebiegiem niż płacić 20k za rodzynki z przebiegiem 180 tyś. W dalszym ciągu czekam na jakieś info odnośnie tego turasa, ktoś coś?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przecież oglądałeś je z rzeczoznawcą, czego od nas oczekujesz?
3A0jS9b.png
Opublikowano
Dodatkowych informacji o przeszłości auta szanowny kolego, to że oglądałem już ją z kimś powierzchownie (tylko blacharka) chyba nie wyklucza tego że mogę o to auto zapytać na forum? Przecież nie napisałem nigdzie że prześwidrowałem tą furę od góry do dołu i że wszystko o tej becie wiem, inaczej bym nie pytał.
Opublikowano
Typek kupił 3 miesiące temu e46 z ogłoszenia powyżej, które jest już nieaktywne i chce sprzedać z problemów finansowych, ścigają go za długi.

Tak szybko sądy w Polsce nie działają by w 3 mc dostać wyrok w postępowaniu nakazowym, który stanie się prawomocny i z którym komornik zapuka do drzwi dłużnika. Także zweryfikuj tą opowieść. Żeby nie wyszło na to, że ktoś kupił rozlatujące się E46 i doszedł do wniosku, że następny właściciel ma się z nim męczyć.

Opublikowano
Zweryfikowałeś sytuację prawną, obejrzałeś pobieżnie (czas w takim razie na szczegółowe oględziny) Na forum nie uzyskasz już nic więcej, bo niby skąd. Reszta jest w twojej gestii.
Opublikowano

Przebieg pewnie oryginał, jak na polskie allegro i tak wysoki :)

Troszke podmęczone zyciem to widac, ale wg mnie lepszego w tej kwocie sie nie dostanie.

Opublikowano
Temat do zamknięcia, auto kupione, jest do kilku poprawek ale jestem pozytywnie zaskoczony. Po zweryfikowaniu wypadkowości okazało się że była mała stłuczka i poszedł zderzak i prawy błotnik a właściciel szukał zderzaka pod kolor i znalazł tylko ten od benzyny 3.0 w każdym razie podszykuję sobie tą betkę :)
Opublikowano
Znakomicie, gratulacje, pochwal sie w odpowiednim dziale.