Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was serdecznie

kieruje do was pytanie , czy ktoś wie co się stało. mianowicie posiadam Becie COUPE e46 320CI 170km. nie działa mi spryskiwacz a dokładnie lewy , prawy działa jak ta lala.

Myślałem ze to wężyk który biegnie pod maska . odłączyłem go od lewego sprysku i włączyłem za pomocą wajchy w aucie :P prawy psika wycieraczki latają jak opętane a z odłączonego wężyka płyn się leje strumieniami. przebijałem lewy sprysk igłą , próbowaliśmy sprężonym przedmuchać ( nie czuć przepływu powietrza) , i nie wiem co z nim nie tak.

czy to możliwe ze te małe gówienka wmontowane w maskę są "mechanizmem elektrycznym?" bo tam do tego jakieś kabelki idą :/

ktoś coś wie?? jakieś pomysły??

z góry dziękuje za pomoc :)

Opublikowano

z obu stron dmuchałem , i nie ma przepływu powietrza . naszła mnie myśl nawet że ze względu na kabelki które są tam podpięte to może jest w nim coś co się otwiera i uwalnia płyn na szybę :P

ale jako że się nie znam to są tylko moje gdybania .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli chcesz się pobawić możesz zamienić dysze do testu, ale to tylko potwierdzi że dysza jest zapchana, wiec po prostu wymień tę dyszę koszty są znikome i tyle.
3A0jS9b.png