Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z pracą silnika, jak odpalę auto chodzi trochę na podwyższonych obrotach co jest wiadomo normalne, nic nie przerywa. W momencie dodania gazu tak do ok 2-2.5k obrotów i zdjęciu nogi silnikiem zaczyna rzucać tak jakby nie palił na wszystkie garki,obroty spadają do 600, gdy się nagrzeje objawy ustają choć czasami jak wejdzie na tą partię obrotów robi podobnie, aczkolwiek mniej. Co to może być ?
Opublikowano

Podłącz pod kompa, to się zapewne czegoś dowiesz.

Ja miałem podobne objawy, jak słabo kontaktował czujnik temperatury i komputer myślał, że jest -40stC. Wystarczyło wypiąć wtyczkę, psiknąć czymś co poprawia styki i problem został rozwiązany.

Opublikowano
Mi się wydaje że katy zapchane, przebieg auta 240 tysięcy. Na pewno prawdziwy, ponieważ był serwisowany do 190 w Niemczech do 2012, a potem miał go przez 4 lata mój kolega który jeździł od święta
Opublikowano
Choć auto wkręca się idealnie na obroty, ale jak schodzi z obrotów jest takie pyknięcie z okolic wydechu, spaliny troszkę śmierdzą, to normalne czy w ogóle nie powinny ?
Opublikowano
Panowie, nie chce zakładać nowego tematu. Pytanie mam, jak silnik się nagrzeje i wiadomo w zimne dni leci trochę para z wydechu to jak przyłożę rękę i dotknę językiem to jest delikatnie słodki, czy to normalne ?
Opublikowano
ubywa mi płynu, wydaje mi się że cieknie, bo nigdzie nie ma śladów płynu, jest czysty w zbiorniczku wyrównawczym , mazi pod korkiem oleju też nie ma. Wczoraj wracając z trasy zauważyłem że gdzieś kapie, ale dzisiaj rano jak odpaliłem i pochodził na wolnych to nic nie leciało. Będę jechał na kompa. W następnym tygodniu jestem umówiony :D :)
Opublikowano
Panowie, nie chce zakładać nowego tematu. Pytanie mam, jak silnik się nagrzeje i wiadomo w zimne dni leci trochę para z wydechu to jak przyłożę rękę i dotknę językiem to jest delikatnie słodki, czy to normalne ?

:D :D :D :D :D :D chyba przewrazliwiony posiadacz v8 :D

Opublikowano
Sprawdź pod rurą dolotową czy nie wysunął się ten plastikowy tłumik. Jest tam taki gumowy łącznik i zdarza się że wypada i ciągnie lewiznę oszukując wskazania przepływomierza. W poprzednim aucie pare razy mi się tak zdażyło i był podobny efekt jak piszesz.
Opublikowano
Tak też zrobię, ostatnio ciągle praca i nie ma na nic czasu. Dziękuje koledzy za pomoc, fajnie, że są jeszcze tacy ludzie na których można liczyć i którzy doradzą. Pozdro ! :)