Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. Z góry przepraszam za nowy post ale nie mogłem znaleźć tematu który by odpowiadał moim dolegliwością. A więc.. Mam w niej lpg od 2005r. Gdy ją zgasze następnego dnia kręci tak z 7sec zanim odpali i to nie równo chodzi strasznie dymi na biało. Jak się zozgrzeje to normalnie chodzi.. I jeszcze jak ja gaszeato tak jak by krople wody spadły na rozgrzany tłumik. nie mam teraz możliwości podłączenia ja pod komputer i mam nadzieje ze ktoś z was miał tak samo. Pozdrawiam /E39 535i V8 235km LPG 1997r. 240000km Edytowane przez No_name98
Opublikowano

No to zastaje tylko komp do podlaczenia jak na LPG jest ok. Pewnie masz coś z dawka i paliwa. Spróbuj się dowiedzieć jak awaryjnie odpalić auto na LPG przy twojej instalacji i sprawdź czy na pewno nie kopci wtedy.

Szukaj kogoś kto ma inpe i ci powie co ja boli bo nie chodzi tu o odczyt błędów i skasowanie 50zl

Opublikowano

Witam. byłem u mechanika który mi z diagnozował takie oto błędy:

silnika

-108

-10

-18

-34

-169

-168

elektroniki

-199

-215

-141

-145

-146

usunął błędy i zaczęła równo chodzić i błędy nie wyskakiwały po ponownym odpaleniu.Niestety nie powiedział mi co ją boli bo nie miał kodów usterek i oczywiście skasował 50zł .. liczę na waszą pomoc !

dowiedziałem sie że zamiast 225000km przebiegu jest 652000km..

Opublikowano

nie wiem czy to te błedy ale mam nadzieje ze mi ktos wytłumaczy co one oznaczają;

• 108 Supply Voltage B +

• 108 Napięcie akumulatora

• 10 Sonda lambda przed kat. Bank 1 Sensor 1

• 18 Lambda Sensor Pre Cat Banku 2

• 34 Wlot Banku rozrządu 2

• 169 Idle Speed Control zawór zamykający

• 168 Idle Speed Control Valve-Opening

nie wiem czy to są te błędy ..

Opublikowano

No i się nie obraz ale pojechałes do barana. Jak wyskakuje błąd sondy to powinien zobaczyć czy ona pracuje.

Szukaj kogoś z inpa i nie zrobi tak jak ten fachura.

Chyba że już będzie wszystko ok. Ale raczej objawy wrócą. Tutaj to tylko komputer ci pomoże

Opublikowano
Jak najbardziej kabelek będzie odpowiedni, ale INPA to jest program do diagnostyki BMW, a nie kabelek czy inne urządzenie. W sieci znajdziesz jej pełno do pobrania, a jak Się wysilisz trochę to na forum też :wink:
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Wszystko Się zgadza jest wszystko oprócz samego programu INPA, ale zadzwoń do sprzedawcy i zapytaj
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.