Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam mały problem . Gdy przychodzę rano do auta ( ok 2-5 stopni) i chcę odpalic to pierwszę odpalenie wygląda nastepująco : zapłon , pedał , odpalamy , właczą sie kontrolka od świec ( w zime przy -15 się nie włączała ) i auto próbuje startować ale efekt jest taki jakby się bendinks na rozruszniku zaciął , wyłączam zapłon i odpalam drugi raz bez żadnego problem. Pózniej cały dzień nie ma problemu , tylko rano jak postoi przez noc . Możliwe że coś jest związane ze sterownikiem świec ? Auto regularnie serwisuje od 200 tys i ani razu jeszcze nie wymieniałem sterownika ( świece z dwa razy ) . Pozdrawiam Wiktor
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakieś błędy? Co to znaczy że efekt jakby bendiks się zaciął? Słychać jak rozrusznik gwiżdże bez obciążenia?
3A0jS9b.png
Opublikowano
Jak mi rozrusznik padał to wlasnie był taki podobny efekt tylko że na 10 odpaleń 6 razy . Tutaj dzieje się tylko raz rano . Błędów nie znam bo jak już pojadę do mechanika to odrazu będę chciał to robić ale aktualnie nie mam czasu gdyż moja bunia lata po autostradach aż chuczy :P