Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam prośbę czy ktoś próbował już może zamontować do BMW E61 relingi dachowe,w samochodzie który fabrycznie ich nie posiada? Bardzo zależy mi na montażu takowych relingów,i nie wiem jaki komplet kupić czy same bez listw,czy z listwami w kpl, oraz jak wygląda sprawa mocowań w dachu? Proszę o informacje jeżeli już ktoś to robił. Pozdrawiam
  • 1 miesiąc temu...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżę kotleta ale może komuś także się to przyda.

Dalej zainteresowany? Jesli tak to napisz bo nie chce mi sie opisywac na darmo.

Kolego jeśli byś mógł to opisz jak wykonać tą operację bo właśnie będę się przymierzał do montażu relingów.

Z góry dzięki.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A masz wszystko? http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=PX31-EUR-02-2009-E61N-BMW-520d&diagId=51_5410

Tu masz wypisane wszystkie potrzebne części.

Nakrędki, podkładki, uszczelki łącznie z ilością. Zaczepy będziesz mógł pewnie użyć że swojej starej listwy ozdobnej.

No i potrzebujesz też inne listwy ozdobne pod relingiem.

Najwięcej pracy będziesz mieć ze zdjęciem podsufitki.

Jeśli potrzebujesz opis do tego to zrobię parę zrzutów ekranu ale ogólnie wszystkie części przykrecone musisz wykręcić, zdjąć światła i wszystkie górne obudowy słupków.

Otwory do śrub są pewnie zaklepane wiedz nie będziesz musiał nic wiercic.

Śruby musisz uszczelnić najlepiej jakimś polymerem a moc dokręcania śrub sprawdzę wieczorem.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
A masz wszystko? http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=PX31-EUR-02-2009-E61N-BMW-520d&diagId=51_5410

Tu masz wypisane wszystkie potrzebne części.

Nakrędki, podkładki, uszczelki łącznie z ilością. Zaczepy będziesz mógł pewnie użyć że swojej starej listwy ozdobnej.

No i potrzebujesz też inne listwy ozdobne pod relingiem.

Najwięcej pracy będziesz mieć ze zdjęciem podsufitki.

Jeśli potrzebujesz opis do tego to zrobię parę zrzutów ekranu ale ogólnie wszystkie części przykrecone musisz wykręcić, zdjąć światła i wszystkie górne obudowy słupków.

Otwory do śrub są pewnie zaklepane wiedz nie będziesz musiał nic wiercic.

Śruby musisz uszczelnić najlepiej jakimś polymerem a moc dokręcania śrub sprawdzę wieczorem.

Super dzięki za pomoc. Jestem w trakcie kompletowania wszystkich części. Największy problem to listwa która idzie pod relingi bo będę miał ale w innym kolorze :/ Jeśli to możliwe to zrób zrzuty.

Pozdrawiam

• 2 lata później...
Opublikowano

Cześć, podepnę się pod temat.

U mnie reling zaczął przeciekać i chcę go uszczelnić. Wiem że pod relingiem są trzy uszczelki - pod każdą śrubą - których to uszczelek nie mogę zlokalizować w OEM.

Czy mogli byście mi pomóc w ich odszukaniu w OEM, będę bardzo wdzięczny :)

W e39 wyglada to tak:

https://www.bimmerforums.com/forum/showthread.php?1672367-Touring-Roof-Rail-Delete

więć pewnie w e61 musi podobnie.

Opublikowano

Może komuś się ta informacja przydać.

Nie ma w sprzedaży w serwisie samych uszczelek, uszczelki są dostępne tylko i wyłącznie w komplecie z relingiem :) .

Pozostaje silikon :D