Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich posiadaczy f30 i nie tylko mam takie pytanko czy procedura startu jest w każdym automacie i czy program sport+ ma każda f30 dzięki za odpowiedzi pozdrawiam.
Opublikowano

Tylko ze sportową skrzynią biegów. Poznasz taki model po łopatkach zmiany biegów przy kierownicy.

Podobno można także do zwykłego automatu wgrać program skrzyni sportowej.

Opublikowano
Tylko ze sportową skrzynią biegów. Poznasz taki model po łopatkach zmiany biegów przy kierownicy.

Podobno można także do zwykłego automatu wgrać program skrzyni sportowej.

Wielkie dzięki za odpowiedź a program sport +

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gdzieś pisałem w innym temacie, a tu znowu - sportowa skrzynia biegów i tryb sport+ to niezależne opcje. I jedno, i drugie można aktywować. Do sportowej skrzyni biegów płatki zmiany mogą nie być dostępne - można się bez nich obejść.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam , nie chcę zakładać nowego tematu więc podepnę się pod ten. Od kilku dni jestem posiadaczem bmw f30 320d 184KM, mam łopatki przy kierownicy (więc to chyba skrzynia sportowa) ale nie wiem jak włączyć albo czy w ogóle auto posiada procedurę startu. Może mi ktoś wytłumaczyć jak ją się włącza? Jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość i z góry dzięki za pomoc. Pozdr.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam , nie chcę zakładać nowego tematu więc podepnę się pod ten. Od kilku dni jestem posiadaczem bmw f30 320d 184KM, mam łopatki przy kierownicy (więc to chyba skrzynia sportowa) ale nie wiem jak włączyć albo czy w ogóle auto posiada procedurę startu. Może mi ktoś wytłumaczyć jak ją się włącza? Jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość i z góry dzięki za pomoc. Pozdr.

Kierownica jest prosto, włączasz tryb SPORT, wystarczy nacisnąć pedał hamulca do oporu, a następnie naciskasz pedał gazu do oporu - musi pojawić się flaga na liczniku , puszczasz pedał hamulca i poleciał. )))))))

Opublikowano
Sorry że tak dopytuję, czyli lewarek skrzyni biegów w lewo na ''sport'' , przełącznikiem muszę włączyć tryb sport+ (czy powinno działać też w trybie comfort?) i wtedy hamulec w podłogę i gaz do oporu aż pojawi się flaga? A możliwe jest że nie ma u mnie tej procedury?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lewarek skrzyni biegów w lewo na ''sport''. Możesz włączyć tryb sport, ale wtedy wyłączyć DTC, lub włączyć SPORT+, który sam wyłącza DTC. Może tak być, że LC nie można uruchomić z powodu starego oprogramowania.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sportowa skrzynia biegów obecny w tym auto , reszta kwestia właściwej wersji i-level no i kodowanie odpowiednio, oczywiście pod warunkiem, jeśli funkcja nie włącza się.