Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wrzucam tylko jako ciekawostkę :shock:

Cena 95,000 pln :norty:

http://allegro.pl/prawdziwy-rarytas-bmw-m5-stan-kolekcjonerski-i6038141460.html

http://arq.home.pl/m5/DSC02765.jpg

http://arq.home.pl/m5/DSC02785.jpg

Vehicle Identification Number WBSHD91050BK01139

Type HD91

Model M5 - EUR

Development Code E34

Chassis LIM

Steering LL

Doors 4

Engine S38

Displacement 3.60

Power 232

Drivetrain HECK

Transmission MECH

Color Diamantschwarz Metallic - 181

Upholstery Siamgrau Buffalo - 0322

Production Plant DINGOLFING

Production Date 1989-07-27

Options

240 Leather Steering Wheel Lederlenkrad

301 Diebstahlwarnanlage Mit Zv Diebstahlwarnanlage Mit Zv

320 Model Designation, Deletion Modellschriftzug Entfall

401 Sliding/vent Roof, Electric Schiebe-hebedach, Elektrisch

415 Sunblind For Rear Window Sonnenschutzrollo Fuer Heckscheibe

423 Floor Mats, Velour Fussmatten In Velours

459 Seat Adjustm., Electr. W. Memory Sitzverstellung, Elektr.mit Memory

494 Seat Heating F Driver/front Passenger Sitzheizung Fuer Fahrer/beifahrer

499 Headrests In Rear, Electric. Adjustable Kopfstuetzen Im Fond Elektrisch

534 Automatic Air Conditioning Klimaautomatik

540 Cruise Control Geschwindigkeitsregelung

560 Co-pilots In Rr Compartment Leseleuchten Im Fond

945 Beruecks. Preisabhaengigkeit Beruecks. Preisabhaengigkeit

http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
Opublikowano

Ta moda na klasyki to jest żer dla oszustów i krętaczy i ukrytych handlarzy, jeszcze większa szansa dla nich niż jakze popularna w narodzie chęc kupienia e60/f10 530d z malutkim przebiegiem. :)

Miałem kiedys Audi 80 4.2 coupe quattro, w fajnym stanie, auto do upalania. Rozbiłem dosc solidnie, ale było naprawione porzadnie. Sprzedałem za 12 tys zł. Kupil chłopak który widział wszystkie zdjecia, jak auto było uderzone, oglądał, badał, sprawdzał, był zadowolony. Potem on rozbił te auto, przyłozył dosc mocno tyłem. Z tego co wiem, to sprzedał za jakies grosze.

Miesiac temu patrze byłe moje auto na allegro jak "SUPER UNIKAT KOLEKCJONERSKI 100% bezwypadkowe IDEALNY STAN ITP brednie" za.... 29 tys zł.

A było rozbite 2 razy solidnie, prostowana podłużnica, pogieta podłoga, urwane wahacze z przodu i z tyłu i Bóg wie co jeszcze... Jesli dobrze zrobione to max 10 tys zł warte, choc pewnie i to nie...

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

W ogóle nie kręci mnie to auto,a cena przesada...

Za takie pieniądze miałem 176KM (niby w katalogu ma być 160) nowego SuperB'a II kombi w benzynie z automatem, navi, z grzanymi dupami, podgrzewaną szybą przednią praktycznie wszystko tylko brak skór. Na dodatek 4lata gwarancji lub 60000km. Wybór jest prosty.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Za takie pieniądze miałem 176KM (niby w katalogu ma być 160) nowego SuperB'a II kombi w benzynie z automatem, navi, z grzanymi dupami, podgrzewaną szybą przednią praktycznie wszystko tylko brak skór. Na dodatek 4lata gwarancji lub 60000km. Wybór jest prosty.

A ile Daewoo Lanosów!

3A0jS9b.png
Opublikowano

Myślę, że posiadacze e34 M5 mogliby nie zrozumieć porównania do Skody Superb.

Każdy szuka czegoś innego i to chyba nie powinno dziwić.

A moda na stare emki nie przeminie. Tylko coraz trudniej będzie zdobyć nie ściemnianą sztukę.

Opublikowano
W ogóle nie kręci mnie to auto,a cena przesada...

Porownanie nie ma sensu, bo to auto to klasyk i auto kolekcjonerskie.

W nim nawet nie chodzi o osiągi, bo za 30 tys zł zbuduje inne duzo szybsze BMW/SUBARU/AUDI.

Pewne rzeczy są warte 100 razy wiecej niz ich wartosc uzytkowa. Wez np. obrazy Picassa. Wg mnie brzydkie - warte miliony dolarów. Tak trzeba podchodzic do klasycznych aut.

Opublikowano

Jakas tam moda jest. Zdrowe (w sensowanych cenach) e34, e39, e36, e38 w mocnych wersjach - sprzedają się wg moich obserwacji momentalnie.

Oczywiscie mowimy to o autach za 10-20 w porywach 40 tys za super wersje.

Nie o Alpinach za 50 tys euro... choc pewnie i na takie jest rynek, jeno że malutki w Polsce póki co....

Opublikowano (edytowane)

Ja uważam podobnie jak kolega adalbert.

Auto za tą kwotę jest niesprzedawalne.

Ilu u nas jest kolekcjonerów samochodów, a w śród nich ilu jest kolekcjonerów BMW, by za M5 1989r położyć 100 klocków :?:

Edytowane przez piotr2569
Opublikowano

No ja zaczynam żałować, że sprzedałem w 2006/7 r moją astrę gsi 2.0 16v ... teraz albo same trupy lub przerobione na rajdy albo ceny z kosmosu.

tajger nie wiem jak miało zabrzmieć ale zabrzmiało jakbyś fora pomylił

Opublikowano
Btw to jest m5, a spróbujcie kupić sensowną e28 mt na rat-a na glebie ( rata z wyboru )
Opublikowano
Ja uważam podobnie jak kolega adalbert.

My wszyscy tak uważamy. W bidnym kraju bidnych ludzi nie ma co oczekiwać nagłego wysypu kolekcjonerów. I żadnych pretensji do nikogo, że woli nową skodę, albo na ten przykład słabe e90 za 1/3 ceny tej M5.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Uwierzcie mi że są w Polsce ludzie którzy wykładają duże pieniądze za stare ładne samochody.

Byłem po kilak takich samochodów które trafiły do Polski: BMW e31 850i za 35,000 EUR , E38 750iL za 12,000 EUR, znam osobę która kupiła e21 316i za 80,000zł

Opublikowano

Uwierzcie że dużo ludzi ma dużo pieniędzy.

Jak masz już dom i cała resztę a dobrze zarabiasz to co masz z kasy robić?

Nie wiem co wam odwala że piszecie o jakiejś gownianej skodzie.

Nie to żebym miał coś do skody ale tak samo jak vw to auto dla ludzi którzy używają auta bo muszą a nie bo go kochają.

Tak jak np.telefon komórkowy.

Taka skoda czy vw jeździ bo jeździ a co oprócz tego?

Jakieś emocje itp.?

Już nie mówię że skod czy vw są miliony a ile jest takich m5?

Cena owszem zaporowa ale każdy chyba wie że to złoty kruk.

Opublikowano
Nic kolego nie zrozumiałeś, skoro tak cię dziwi, że rozmawiamy o skodzie.
Opublikowano

Nie chodzi o tą skode...

Tylko jak można porównać świętość jak M5 do takiego byleczegos.

Rozumiem że powiedzmy można rozmawiać czy kupić używane BMW czy np. Nowe Renault czy coś tam innego.

Autorowi chyba (mam nadzieje) chodziło o to jaka zawrotną cenę osiągają te auta a co będzie za jeszcze kilka lat?!

Druga sprawa jest taka że jak ktoś kupuje coś takiego to w garażu ma np. X6 do codziennej jazdy.