Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć! Zwracam się z prośbą o pomoc. Akumulator padł. Klemy są odłączone. Niestety, akumulator po odłączeniu pozostał w bagażniku, którego nie mogę otworzyć. Za tylną kanapą jest przegroda, więc nie ma mowy, żebym dostała się do bagażnika. Słyszałam, że jest możliwe podpięcia się przez kable do alternatora, żeby puścić prąd na chwilę otwarcia. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, jak mam to zrobić? Dla potencjalnych złośliwych - nie, nie jestem blondynką, nie - to nie ja zatrzasnęłam bagażnik po tym, jak zostały odłączone klemy. Byłam temu przeciwna, ale pewien "magik", "znawca" od bmw, twierdził, że nie mam racji. Efekt taki, jak opisałam. Byłoby fajnie, gdybym dostała od Was jakąś instrukcję. Pozdrawiam! Ps. z kluczyka się nie da.
Opublikowano

Do samego auta możesz się dostać? Jak to sedan to jak mocniej przekrecisz kluczyk to bagażnik się otworzy

Jesli to kombi to możesz otworzyć auto zamkiem (też musisz pokonać opór i zamek się otworzy) zdjąć zaslepke ze znaczkiem + i tam podać napięcie a, masę np do śruby od kielicha. Wtedy otworzysz bagażnik jeśli to kombi

Opublikowano (edytowane)
Do samego auta możesz się dostać? Jak to sedan to jak mocniej przekrecisz kluczyk to bagażnik się otworzy

Jesli to kombi to możesz otworzyć auto zamkiem (też musisz pokonać opór i zamek się otworzy) zdjąć zaslepke ze znaczkiem + i tam podać napięcie a, masę np do śruby od kielicha. Wtedy otworzysz bagażnik jeśli to kombi

Tak, to sedan. Mocniejsze przekręcanie kluczyka nic nie dało. Niestety. W każdym razie - dzięki :) Do samego samochodu mogę się dostać.

Edytowane przez Blackbird
Opublikowano
Czy chodzi o + umieszczony na kolektorze i - na kielichu? A jeśli tak, to gdzie konkretnie, tj. w którym miejscu plus i minus się znajduje? Poradzę sobie, ale nie chcę popełnić błędu.
Opublikowano

Jak zamek nie jest uszkodzony to pewnie trochę siły i dała byś radę przekręcić.

Możesz innego auta wziąć na kable rozruchowe i na pewno się otworzy, ale warto na przyszłość spróbować otwarcie bagażnika. Ja co jakiś czas otwieram kluczykiem mechanicznie drzwi i bagażnik bo pewnie kiedyś się przyda

Opublikowano

to nie moja komora silnika. Na szybko wpisałem w google ;) i zaznaczyłem aby pokazać. Choć jak będzie ciepło to pewnie piwerko i też tak wyczyszczę ;)

Jak zamek nie jest uszkodzony to pewnie trochę siły i dała byś radę przekręcić.

Możesz innego auta wziąć na kable rozruchowe i na pewno się otworzy, ale warto na przyszłość spróbować otwarcie bagażnika. Ja co jakiś czas otwieram kluczykiem mechanicznie drzwi i bagażnik bo pewnie kiedyś się przyda

Warto też psiknąć wd do niego i rozruszać :)