Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czyli nie miales z tym do czynienia, a wydajesz taka opinie. Pamietajmy ze ceny urzadzen przez ostatnie lata mocno spadly, wiec jest ktos kto mial do czynienia z tym urzadzeniem lub podobnym?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
szmelc

CINSKI SZMELC

Czyli nie miales z tym do czynienia, a wydajesz taka opinie

Opinia sama sie nasowa...Jak nie wierzysz to kup to badziewie i wtedy sie zgodzisz z opinia...

Opublikowano

Lotka27, Koledzy mają rację. Ten OE-581M nie jest profesjonalnym chipem diagnostycznym i pomimo, że producent wypisuje możliwości produktu, to nie jest jednoznaczne z pełną komunikacją z OBD.

Z mojego doświadczenia: zakup po taniości coś na ELM327 (a'la VGate ale nie daj sobie wcisnąć żadnych programików), zainstaluj Torque Pro na smartfonie i ciesz się podstawową diagnostyką za niewielkie pieniądze (Bo to wszystko, co potrafią tego typu chipy). Taki np ICar jest minimalnych rozmiarów, ma włącznik. Stara wersja samoczynnie wyłącza się po bodajże 30 minutach bezczynności. Fajna opcja, dzięki której możesz wpiąć interfejs w gniazdo na stałe i nie przejmować się, że mały bo mały ale jakiś prąd pobiera i uszczupla zasoby akumulatora. Ja jednak wolę wypinać go z obawy, że jakiś hakier wlezie mi do komputera przez to ustrojstwo :)

Poważna diagnostyka zaczyna się z kablem K+DCAN i INPA.

A Koledzy na tym forum są ludźmi z często wieloletnim doświadczeniem, więc nie ma się co obruszać :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oraz zwuc uwage na to zeby program ktorego bedziesz uzywal mowil do Ciebie w jezyku ktory rozumiesz