Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Spaliła mi się żarówka H7 w świetle mijania. Chcę wymienić na nowe, ale mam dylemat, czy kupić normalne (do tej pory były firmy OSRAM), czy takie które imitują białe światło xenonów, choć na moje oko różnią się tylko kolorem szkła obudowy. Lampy mam z soczewkami. Które wybralibyście?
Opublikowano

to czyli chcesz oryginalne Osram/Philips czy poprawić jakoś świecenia czyli jakieś night breaker +110 ?

jeżeli masz wypalone odbłyśniki soczewek to czy kupisz oryginalne czy lepsze żarówki nic nie da :D

Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików
Opublikowano (edytowane)

Na żarówkach za bardzo się nie znam. Zależy mi żeby lepiej świeciły, te co były do tej pory to szału nie robiły. Czyli mam rozumieć, że te z białym światłem są lepsze?

Odbłyśniki raczej nie są w najgorszym stanie, ale i tak najprawdopodobniej będę wymieniał lampy, bo regulacja wysokości nie chce działać.

Edytowane przez michal492
Opublikowano

Lepsze, ale cudów nie ma, moim zdaniem więcej w tym marketingu niż poprawy świecenia w szczególności w zestawieniu z ceną.

Najważniejszy jest stan odbłyśników.

Opublikowano

Night breaker robią różnicę ale w porównaniu z najtańszymi z marketu - sprawdzone na drogowych.

Jak nie działa ci regulacja to może masz regulatory połamane i świecą ci w dół - da się to dość łatwo naprawić w przedliftowych lampach.

Opublikowano

Odbłyśniki raczej nie są w najgorszym stanie, ale i tak najprawdopodobniej będę wymieniał lampy, bo regulacja wysokości nie chce działać.

Jeśli masz połamane regulatory, to nie będzie dobrego światła, niezależnie od tego jakie wsadzisz żarówki, bo lampy będą świeciły 2m przed samochodem.

Wymień regulatory, ustaw dobrze lampy, wyczyść szkła, wypoleruj klosze, sprawdź w jakim stanie są odbłyśniki i ewentualnie zregeneruj - dopiero po tym można się czepiać żarówek i oceniać, czy są potrzebne Night Breakery czy inne wynalazki.

Opublikowano

W jednej jest chyba złamany ten regulator a druga w ogóle się nie rusza, nie słychać silniczka. Łatwo wymienić ten regulator? Lampę na pewno trzeba odkręcić, ale obawiam się, że z moim szczęściem czegoś jeszcze nie połamię.

Panowie przeglądając Allegro zauważyłem jeszcze żarówki LED h7 o mocy około 5W. Montować takich nie chcę, pytam z ciekawości czy one w ogóle oświetlają coś?

Opublikowano
Dziękuję za pomoc. Żarówki muszę wymienić, bo nie chcę bliskiego spotkania z Policją za brak oświetlenia (choć nic do nich nie mam).
Opublikowano
Nightbreakery są niezłe, szczególnie do jazdy poza miastem albo na terenach mniej oświetlonych, jak raczej tak nie jeździsz a chcesz mieć trwałe to ultra life możesz kupić.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mogę polecić Osram Cool Blue Intense.

http://autofab.pl/userdata/gfx/02322c03899263d2e6946aa8aebde9b0.jpg

Mam u siebie w drogowych, które świecą także jako dzienne na 33% mocy i są bardzo ok. Światło dają dość białe a i w nocnym deszczu radzą sobie bardzo przyzwoicie.

Pzdr.