Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Padło w mojej srebrnej serducho i pojawiam się u was z pytaniem czy mogę sam słupek wsadzić od m25b25tu? będzie to działać na moim osprzęcie? zmieniam tylko blok z głowicą kompletna. Reszta jak komp i inne bajery zostają z mojej?
Opublikowano

Teraz tylko siedze rozdarty czy robic w DE czy targac ja po swiecie do polski... Cholera.

Wysłane z mojego TelePAD7A3 4G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Co się stało z tym silnikiem? Samo wynajęcie lawety to ok 300zl i kilka set zł paliwo w zależności ile km. Do tego silnik z 1.5tys i robota w pl pewnie coś koło 800zl plus płyny i jak nie wyskoczy nic po drodze typu sprzęgło. A warto zmienić poduszki, uszczelki kolektorów, simering w nowym silniku.
Opublikowano
Laweta to parę groszy, od znajomego, kierowca też znajomy a że jedzie do nas to paliwko na pół. Myślę że samo sprowadzenie jej to około 400 zł (600 km w jedną). Uszczelki i płyny to wiadomo a przekładkę będę robił sam, też u znajomego na placu, motor też od znajomego (wsadzam b28) więc myślę że cała impreza będzie mnnie kosztować +- 2000 zł. Silnik mój dostał wody do oleju na autobanie, albo mnie dowiezie albo padnie, no i szybko padła :) Ps, była już walnięta uszczelka pod głowicą więc prędzej czy później...
Opublikowano

To przekladaj w pl jak masz dostęp do lawety itd. W sumie paliwa liczyć nie musisz bo auto swoje na powrót też byś musiał zalać.

Wtedy zrobisz wszystko na spokojnie i na porządnie a nie byle wrócić do domu.

Warto poduszki skrzyni i silnika wymienić, spr sprzęgło i wymienić jeśli jest seryjne a autem chcesz kilka lat pojeździć, plukanka, olej, płyn, uszczelki wydechu, simering na wal i wałek skrzyni jak jest na wierzchu, przyjrzeć się uszczelce miski w "nowym" silniku i czy nie warto wymienić tak czy inaczej jeśli silnik jest na wierzchu. Później jest bardzo dużo pracy