Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Decode the VIN of your BMW

BMW VIN Decoder

Please provide last 7 characters of your BMW VIN (Vehicle Identification Number):

Decode

Select ResultsSelect Results

VIN  WBAED91010FM75342 Type code  ED91 Model  330D (EUR) E-F-R series  E46 4FL Series  3 Type  LIM Steering  LL Doors  4 Engine  M57/TU Displacement  3.00 Power  150 (204 hp) Drive  HECK Transmission  MECH Paint code  475 - BLACK SAPPHIRE METALLI Upholstery code  N6HC - STANDARDLEDER/HE Prod.date  2004-06-11

S1CA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES S8SP Control unit COP S167 EU4 exhaust emissions standard S210 Dynamic stability control S226 Sports suspension settings S249 Multifunction f steering wheel S302 Alarm system S338 M Sports package II S411 Window lifts,electric,front/rear S431 Interior rear-view mirror with auto dip S441 Smoker package S473 Armrest front S481 Sports seat S488 Lumbar support, driver and passenger S495 3-point belt head restr'nt,rear middle S520 Fog lights S534 Automatic air conditioning S548 Kilometre speedo S550 On-board computer S650 CD player S661 Radio BMW Business (C43) S710 M leather steering wheel S716 Aerodynamics package S760 High gloss shadow line S772 Interior strip strips, Alu Black Cube S775 Headlining anthracite S785 White direction indicator lights S788 BMW LA wheel, Individual S832 Battery in luggage compartment S855 Language version, Italian S863 Dealer List Europe S877 Omission of non-combined operation S884 Operating instructions, Italian S915 Omission of outer-skin preservation S928 Tyre control

Link do ogłoszenia http://olx.pl/oferta/bmw-seria-3-m-pakiet-shadowline-bezwypadkowy-CID5-IDeckL5.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na zdjęciach widać, że kiera obszyta, całość wyplakowana, założony jakiś system dvd. Jeżeli chodzi ogólnie o auto to w dobrym stanie jest tyle warte, ale zdjęcia kiepskie.
3A0jS9b.png
Opublikowano

Dzieki za podpowiedz bede wdzieczny za kolejne rady

Na co szczegolnie zwracac uwage przy zakupie? Nie jestem mechanikiem...

Auto nie posiada filtra cząstek stałych?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oni już na łby poupadali z tymi zawieszeniami-zawias S226 to żaden M-technik,no i hamulce w tym aucie M-technik :duh:
Opublikowano

A xenony to gdzie ? Uciekły .... ? Bujda

2 zdjęcia lewego narożnika - prawego brak - jak również brak zdjęcia pyska, lepszego tyłu i komory - bo po zdjęciu osłony silnika to wróżbita maciej niczego nie stwierdzi

Kombinowane z głośnikami - może na plus - nie wiem

Btw - piękne ujęcie promyków słońca, mógł jeszcze zachodzące zrobić.

Kpina.

Że brak boczka fotela to mnie jakoś nie dziwi.

Opublikowano
Poprosze o to zeby przesłał mi dokładniejsze zdjecia a co z tymi boczkami foteli?

Chodzi o to, żeby było widać jak bardzo są zużyte, powycierane. Na podstawie stanu foteli można też coś powiedzieć o aucie.

Opublikowano
Cena jest jak za całkiem zadbane 330d. Mi troche nie w nos ten panel z tym DVD ale to już kwestia indywidualna, zawsze można zmienić. Na zywo pewnie bedzie wiecej spraw do których sie można przyczepić. Znalezienie takiego auta w dobrym stanie nie należy do najprostszych spraw a widze nie szukasz okazji za 15k więć może własnie tędy droga :cool2:
Opublikowano
Cena jest jak za całkiem zadbane 330d. Mi troche nie w nos ten panel z tym DVD ale to już kwestia indywidualna, zawsze można zmienić. Na zywo pewnie bedzie wiecej spraw do których sie można przyczepić. Znalezienie takiego auta w dobrym stanie nie należy do najprostszych spraw a widze nie szukasz okazji za 15k więć może własnie tędy droga :cool2:
a co z tym panelem nie tak? Mi sie w sumie podoba ciekawe tylko czy nie ma z tym wiecej kłopotów niz to warte :D gosciu pisze ze na zywo prezentuje sie ładniej niz na foto.. mam zamiar w sobote jechac obejrzec moze sie zdecyduje) i w sumie przebieg wydaje sie dosc realny.. a co do rdzy gdzie lubia gnić te modele?
Opublikowano
Oni już na łby poupadali z tymi zawieszeniami-zawias S226 to żaden M-technik,no i hamulce w tym aucie M-technik :duh:
jak najprościej udowodnic ze to nie zaden mtehnik zeby gosciu spuścił z ceny?:)
Opublikowano

S226 to rodzaj zawieszenia. W skład wchodzą inne amory, inne sprężyny, gruby stabilizator, obniżenie w stosunku do serii o 20mm.

Moim zdaniem gościu nie spuści Ci z ceny ze względu na fakt iż udowodnisz mu, że coś inaczej się nazywa.

i w sumie przebieg wydaje sie dosc realny

sprawdzałeś w historii czy coś mają na ten przebieg :?:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To auto wg.VIN nie posiada oświetlenia ksenonowego.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeszcze auta na oczy nie widziałeś a już drugi raz piszesz o spuszczaniu z ceny.
3A0jS9b.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
E46 330d to mocne auto, trzeba już zwracać uwagę na to co leży na drodze i żeby opony na tyle były dobre. 320d to dobre i ekonomiczne wozidełko którego nie strach dać kobiecie która wcześniej nie jeździła tylnonapędowym autem.
3A0jS9b.png
Opublikowano

Zastanawia mnie jeszcze faktyczne spalanie 330d czy to prawda ze jest porównywalne do 2.0 moze ktos wie z wlasnego doswiadczenia i powie jak jest z faktycznym spalaniem obu modeli a tak Btw

Moze jest tu jakis ogarnięty mechanik od 330d z okolic olsztyna chcący zrobic fuszke w weekend?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szczerze to osiągi 330d zjadają wszystkie minusy w porównaniu do 320d, tym drugim musisz cisnąć żeby jechało dobrze i spalanie w efekcie wychodzi podobne... Na trasie i mam tu na myśli faktyczną trasę a nie polskie autostrady 330d spali tyle samo.
3A0jS9b.png
Opublikowano

Nigdy nie miałem diesla, ale chyba koszty eksploatacji takiego troche zuzytego 330d są na prawde wysokie? Nie mówie o padlinie, ale normalnym uzywanym aucie. Np koszt dwumas + sprzęgło (typowa rzecz w mocniejszym dieslu) - nie bije po kieszeni?

Spalanie 330d wg raportów i opinii ludzi cudowne, patrząc na osiagi auta. Ale koszty paliwa to tylko przeciez drobny procent kosztów ogólnych...

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

Realia to 9 w miescie przy manualu, i w trasie to zaleznie od predkosci.

I tak nie wiele patrzac na osiągi auta.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
Jezdze dizlami juz pare ladnych lat i wg mnie to bujda ze takie wielkie koszta dizle ciągnął za soba.. jesli potrafi sie umiejętnie prowadzic a nie co skrzyżowanie strzelac ze sprzęgła i doglądać auta oleje filtry itp. To nic sie nie bedzie dzialo zlego.. takie jest moje zdanie.. jak dbasz to masz