Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wiem, że tematów na temat szarpania było sporo lecz mojego przypadku jeszcze nie wyczytałem.

Skrzynia szarpie między 1-2 biegiem i przy zatrzymywaniu się jak zrzuca 2-1 też szarpie są to dość silne szarpnięcia, dzieje się tak szczególnie jak auto jest zagrzane. Miałem tak wcześniej na zimnym ale zrobiłem przed wymianę oleju i dzieje się tak na ciepłym skrzynia przeciągała też biegi ale to ustało po tej przed wymianie. Kasowałem ustawienia skrzyni sposobem: kluczyk na 2 pozycje i naciskamy pedał gazu do samego konca na 25 sec tez nie pomogło. Dzisiaj byłem wgrać soft i też lipa. Kończą mi sie pomysły a zjawisko jest bardzo wkur....

Czekam na odp. Dzięki wielkie.

Opublikowano
U mnie szarpie z 1 na 2 jak jest zimny olej, jest taki kopniak w plecy czasem, przy redukcji tez czasem szarpie. Noe wiem czy to pomoze ale przy nastepnej wymianie oleju chce wymienic popychacze i plyte separacyjna + soft. Moze cie to jakos nakieruje
Opublikowano
ten sam silnik i identyczne objawy.. czasami patrzę w lusterko czy mi ktoś w D*** nie wjechał... olej wymieniony 15 000 km temu do tego płyta + popychacze bez zmian..
Opublikowano
soft byl wgrany ale to tez lipa... wydaje mi się ze bedzie cos powazniejszego no ale nikt na oko nie powie trzeba rozbierac...