Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema :) z okazji zatarcia silnika mam chwile by postawic temet mojej srebrnej.

523i z LPG BRC fajna, kupiona w DE gdzie teraz jestem za uwaga... 1500 euro :) stan samej budy i wnętrza zadowalający, minus jeden to zderzak połamany oraz pogięty błotnik, nie widać na fotach. Później rozkoduje vin, teraz foty:

http://i.imgur.com/yqthbHO.jpg

http://i.imgur.com/rRjH9ap.jpg

http://i.imgur.com/gvtNIQf.jpg

Ostatnio po przejechaniu 500 km po świetnych autobanach w Niemczech padła uszczelka pod głowicą robiąc wielkie bum i sprawiając wszystkim piękne widoczki kłębów pary na parkingu pod Aralem, efekt taki, że spędziłem w niej nockę przy 3 stopniach C na zewnątrz a później powrót 150 km na sznurku po niemieckich wioskach :) Tydzień pojeździłem i teraz szukam silnika... Ma ktoś może w Niemczech?

No i vin:

Vehicle Identification Number WBADD31020BU28031

Type DD31

Model 523i - EUR

Development Code E39

Chassis LIM

Steering LL

Doors 4

Engine M52

Displacement 2.50

Power 125

Drivetrain HECK

Transmission MECH

Color Arktissilber Metallic - 309

Upholstery Stoff Flock Streifen/anthrazit - D3AT

Production Plant DINGOLFING

Production Date 1997-02-20

Standard Equipment

260 Side Airbag Driver/frt Passenger

520 Foglights

548 Speedometer With Kilometer Reading

Options

255 Sports Leather Steering Wheel

283 Lt/aly Wheels Bmw Styling Ii

305 Remote Control For Central Locking

339 Satin Chrome

428 Warning Triangle

441 Smokers Package

510 Headlight Beam-throw Contr. F Low Beam

534 Automatic Air Conditioning

550 On-board Computer

801 Germany Version

818 Main Battery Switch

863 Europe/dealer Directory

879 German / On-board Documentation

915 No Outer Skin Protection

Opublikowano
jeździła :) tylko nie wiedziałem że uszczelka umiera... raz się przegrzał i woda do oleju poszła, umarł i nie będę płakał :) a pół wypłaty mogę przeznaczyć nawet na motór 2.8 bo wsadzić sam wsadzę :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zmiana planów, tamten motorek okazało się że padaka. Kupiłem m50b25 i od jutra pakuje ze specjalistą ;-) b3dzie coś z tego?

Wysłane z mojego TelePAD7A3 4G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

W pobliżu nie ma silnika, szukałem gadałem nie ma. Mam m50 i będzie na moim osprzęcie, silnik w idealnej kondycji świetnie wygląda. No i zakładając z żeliwnym blokiem mam nadzieje ze pozbędę sie bolączek m52. Dodam że mam plany co do tego auta wiec wątpie żebym długo jeździł ze 190 koniami ;-) wkładał ktoś coś takiego do e39? Bo czytajac po necie widzę że nie wielu się w to bawi.

Opublikowano

Generalnie niczymsie nie roznia, moze odrobinke osprzetam. Np juz musze do znajomego tokaza leciec by mi krociec do wody do przepustnicy dorobil bo sa rozne gwinty w glowicach

Opublikowano

Dopiero od dzis bede robil zdjecie bo telefon padl po szukaniu silnika ale fotostory bedzie jakies tam od momentu wytargania silnika z budy. No i miska do przelozenia... Swoja droga m52 niezle dostalo po tylku bo stukowce sie stopily ;-)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cisza troche... Ale beemka ma sie super, natrzaskalem 8 tyś km po swapie i wszystko dziala ;-) nie bylo to trudne, w jedna osobe w trzy dni, nowa chlodnica nowy korek i pompa plynu. Wiecej jak 104stopnie nie widzialem. Jest super ;-)