Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem ze swoją e39, a mianowicie z przegrzewaniem się. Chciałbym uniknąć rozbierania silnika. Na wstępie napisz, że wymianiłem visko i pompę wody. Większość mechaników twierdzi nie oglądając silnika, że to UPG. Dowiedziałem się również, że nie posiadam termostatu. Jeżdzę na lpg i mam lekko zajechany reduktor. Zauważyłe też, że coraz częściej kopci na biało. Masło jest tylko pod korkiem. Aaa i gotuje się zazyczaj po dłuższej trasie lub po przegonieniu po mieście. Boję się najgorszego. Proszę o pomoc :)
Opublikowano

Zrób test CO2 i będziesz wiedział czy uszczelka.

Jak możesz jeździć bez termostatu? Widzę, że dbasz o BMW jak cholera, aż żal dupę ściska...

Opublikowano
Kolego, to niestety poprzedni właściciel, jutro planuje założyć wraz z obudową. ;) A jeśli chodzi o pękanie głowic? Czy w tym modelu są bardzo wrażliwe?
Opublikowano

Każde BMW jest wrażliwe na przegrzanie silnika, chociaż samo zagotowanie płynu jeszcze nie wróży katastrofy, jeśli samochód zatrzymałeś i nie był pałowany. Pytanie jak poprzedni właściciel użytkował, ale jak zdemontował termostat, to raczej był totalnym flejtuchem i nie liczyłbym na pozytywny koniec Twojego case'u (niestety).

Raczej szukałbym nowego silnika, bo masz dużo objawów niezbyt pozytywnych, ale najpierw znajdź solidnego mechanika, który zna się na BMW.

Opublikowano
Baaardzo często płyn głupieje jak nie ma termostatu. Kup wahlera i obudowę odpowietrz porządnie układ i zakrec gaz przy butli. Jeździj na benzynie i sprawdź czy się gotuje. Koniecznie zakrec gaz przy butli