Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dokladnie pracujesz u Dray??!!! :mad2: Ja cała historie sprawdzam w aso. :cool2:

a ja sie zastnawiam nad drayem, bo za 399zl auto przetrzepia dosyc porzadnie, podobne ogledziny ale nie az tak dokladne w aso to cos kolo tysiaka. a ja mam po auto 350km to nie pojade w ciemno.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie mówie ze masz nie korzystac z uslug Dray ale po co ta reklama i to przez moda.Ja sprawdzam historie w aso lub warsztat specjalizacja bmw mam cała historie serwisowa od a do z. :cool2:
Opublikowano (edytowane)

Na forum jest np. E39 z przebiegiem ok. 800tys.

To moja ! :D :mrgreen:

DRAY już tu nie jednego od skręconego szrota ustrzegł :cool2:

Edytowane przez PawelRybnikE39
  • Moderatorzy
Opublikowano
Teraz wszystko po twojej stronie ;)
Opublikowano

Ponieważ jestem upierdliwym szczególarzem, najpierw bym zaczął od informacji od kolegi Dray. Od tego zależy dalsza decyzja w sprawie oględzin auta i nie pracuję u Draya, ani nie robię mu reklamy. Po prostu człowiek pomaga i ustrzega i ustrzegł już wielu od tragicznej w skutkach decyzji, to zle?

Nie ma przymusu a to, że bierze za to pieniądze nie jest niczym nagannym, uważacie 800zł w ASO za uczciwe. Ja uważam, że to rozbój i nie zawsze dowiesz się dokładnej historii auta.

Widzę, że ludzie trzepią się na samą myśl o wydaniu 100zł a kupuja auto za 50tyś to jakaś paranoja.

Jak ktoś nie chce wiedzieć przed oględzinami co mają oglądać, to jego problem zwłaszcza, że dla niektórych np. przebieg nie jest istotny, tylko stan techniczny :lol: ( na pewno to są dwie różne rzeczy ze sobą nie związane)

Dżisus, widzisz i nie grzmisz.

Opublikowano
Nie do końca przebieg nie ma dla mnie znaczenia. Bo jeśli auto miało by 500tyś to z pewnością na nie bym się nie zdecydował. Ale już słuchać się nie da jak słyszę kręcone kręcone kręcone. Ludzie panikują bo przekręcone o 50-100tyś a sami chcą bo oko cieszy. Choć nie powinno tak być. Ale osobiście znam przypadek jak gość kupił auto i przekręcił licznik ba ładnie oko cieszy i jeździ już tak 4 lata. W przypadku tej e60 jak napisaliście wychodzi że cofnięty sporo 300tyś przegięcie.
lokaty
Opublikowano
Ty nie pisz co ludzie maja lub mieli, tylko myśl o sobie. Pamietaj tez, że przekręcanie liczników nawet o 50-100tys ( Polacy nic się nie stało) to też preludium do innych kombinacji. Jak zapewne sam zauważyłeś, 90% prezentowanych tu samochodów ma przekręcona szafę, więc każde podejrzenie jest uzasadnione, załaszcza że łatwo to teraz sprawdzić.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Coraz mniej tu wrzucanych aut ma przekręcone liczniki, jak również auta wystawiane do sprzedaży mają coraz większe przebiegi deklarowane.

Bez problemu odnajdziesz ogłoszenie gdzie przebiegi są w granicach 300tys. i więcej a do niedawna 190tys to był max.

Widać poprawę :wink:

Opublikowano
Coraz mniej tu wrzucanych aut ma przekręcone liczniki, jak również auta wystawiane do sprzedaży mają coraz większe przebiegi deklarowane.

Bez problemu odnajdziesz ogłoszenie gdzie przebiegi są w granicach 300tys. i więcej a do niedawna 190tys to był max.

Widać poprawę :wink:

A dlaczego tak się dzieje? Pytanie oczywiście retoryczne.

Opublikowano
Ponieważ jestem upierdliwym szczególarzem, najpierw bym zaczął od informacji od kolegi Dray. Od tego zależy dalsza decyzja w sprawie oględzin auta i nie pracuję u Draya, ani nie robię mu reklamy. Po prostu człowiek pomaga i ustrzega i ustrzegł już wielu od tragicznej w skutkach decyzji, to zle?

Nie ma przymusu a to, że bierze za to pieniądze nie jest niczym nagannym, uważacie 800zł w ASO za uczciwe. Ja uważam, że to rozbój i nie zawsze dowiesz się dokładnej historii auta.

Widzę, że ludzie trzepią się na samą myśl o wydaniu 100zł a kupuja auto za 50tyś to jakaś paranoja. ...

:clap: Adi

Jestem tego samego zdania co Ty.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, Niedawno oglądałem te auto.. Wnętrze jak i Mpakiet dokładany ale zawias pozostał, zderzaki byly naprawiane wcześniej- juz pęka szpachla, auto mialo na dachu 850um, kolo szyberdachu 350um,błotniki i drzwi w granicach 350-750, a dwa elementy nie zlapal miernik. klima jest sprawna a sprzedajacy pol orku zaklada do niej pasek który ma w bagazniku..., podbitka maski wisi jak szmata, bagaznik otwierany tylko z pilota, z tylu kolo akumulatora folia babelkowa bo chyba cos sie lalo, w bagazniku widać bylo zaciek stary i peche delikatna na spodzie, W zawieszeniu coś stuka niby lacznik stabilizatora. Nadkole przednie lewe wyszarpane i zalatane chyba kawalkiem baniaka po plynie do spryskiwaczy. Pokrywa na silniku przykręcona na jedna srube. Lakier ładnie wyglada az za ładnie (sa male zacieki na klarze), ale lakier ładny bo musiała byc niedawno składana i szpachlowana. Cena nie do przyjęcia przy takim stanie i przebiegu...
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokladnie pracujesz u Dray??!!! :mad2: Ja cała historie sprawdzam w aso. :cool2:

Teraz to chyba kolega dostał etat u Dray :)

Opublikowano
Ja po informacjach od DRAYa nigdy już nie uwierzę w przebieg deklarowany przez handlarza i nigdy też nie odważę się ocenić przebiegu po ...wnętrzu. :)
Opublikowano
JA zawsze przed kupnem auta biore sobie vin i jade do serwisu.Akurat w olsztynie aso nie robi problemów z podanie historii auta