Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pierwsze moje pytanie?

Niedawno kupiłem E46 320D 2004rok Compact i nie spodziewałem się że auto tej marki może mieć tak tragiczne nagłośnienie. Nie jestem wymagający ale tego nie da się słuchać...

Miałem mazdę3, Lagunę II w których było fabryczne nagłośnienie i wystarczało mi to w zupełności ale to jak gra to BMW to chyba nie mam nic wspólnego z ta marką

Tylne głośniki masakra, to nie gra to trzeszczy a przód ... hm jakoś gra :-(

czy Wy ten tak macie???

czy są jakieś zamienniki w szczególności na tył żeby to wymienić?

Opublikowano

A co ma sprawdzać? Nagłośnienie w BMW jest idealnie dostosowane do polityki firmy i nie zgadzam się że nie pasuje do marki. W BMW za wszystko trzeba dopłacić, w standardzie dostajesz szare gunwo.

Gdy pojechałem do fachowca od audio i pochwaliłem cię CD professional :) to powiedział mi, że sprzęt BMW nadaje się tylko na śmietnik. Na tym zakończyłem przygodę z audio w BMW. Pogodziłem się.

Opublikowano

Nie oczekuje cudów! :-)

jedynymi autami w których spotkałem podobne nagłośnienie są Fiaty... w szczególności Punto , grande punto

Typowy plastik o wysokich tonach

W niejednym aucie słuchałem muzyki, i dużo gorszej klasy... ale to co gra w BMW to nie wiem do czego to porównać

Dlatego się dziwie czy to możliwe żeby fabrycznie zamontować takie głośniki... a tył to już totalna masakra!!!

Najlepiej bym je wymienił tylko czuy jest coś podobnego żeby bez możliwości modyfikacji dało rade podmienić?

Opublikowano
czy Wy ten tak macie???

czy są jakieś zamienniki w szczególności na tył żeby to wymienić?

Niestety też tak mamy. Jedyną zaletą e46 compact w porównaniu z innymi wersjami są normalne otwory na głośniki w drzwiach przednich. Nie trzeba nic wycinać tak jak w sedanie. Wygłuszaj drzwi, kup wzmacniacz plus dystanse i głośniki oraz okablowanie. Jeśli chcesz lekko poprawić to co jest bez dużych inwestycji w wygłuszenie, kable itp. to zamontuj małą skrzynię basową w bagażniku plus wzmacniacz monoblok. Mam tak zrobione prawie dwa lata i mi to wystarcza. To, że to nieprofesjonalne podejście mnie nie interesuje, miałem głośnik basowy, materiał na skrzynię i kable sygnałowe w domu. Całość kosztowała śmieszne pieniądze, pojawił się bas, którego nie było. Wymiana głośników w drzwiach na inne nic nie da, bo radio jest za słabe. Do wzmacniacza będziesz musiał wyprowadzić line out z radia.

Opublikowano

dzięki za odpowiedź, przynajmniej wiem na czym stoję....

Nigdy bym nie przypuszczał .... a szkoda gadać, po co oni w ogóle to montowali jak to się nadaje do wyje....nia

juz teraz wiem dlaczego to tak gra!

sądząc po cenie tych głośników

http://allegro.pl/glosnik-polka-tyl-tylna-lewa-bmw-e46-compact-i5936149332.html

głupie szkopy...

Dlatego nie zastąpi nic aut japońskich... dobra jakość w podstawie i nie trzeba dopłacać za byle gówno jak w niemieckich

Jestem rozczarowany, bo nie spodziewałem się takiego syfu!

Opublikowano

Duży problem :-(, nie stac mnie

Miałem mazdę 3 i rozwaliłem... i sprzedałem na żyletki za grosze ... i w jednej chwili straciłem ponad 10 tyś

coś tam dołożyłem i kupiłem E46... Nie ukrywam, podoba mi się, ale to nagłośnienie... Nigdy bym się nie spodziewał :-(

Opublikowano

Jak spałowane to co się dziwić.

Mam co prawda Harmana u siebie, ale w porównaniu do 4 japońców i 5 VAG-ów i paru opli to tu na serii gra najlepiej, choć opel przednich nie miał najgorszych jak się basy zdjęło

Jedyne co jest godne polecenia to basowy we wnękę koła i odseparowany przód na zwrotnicy z wygłuszeniem.

Opublikowano
W mojej dawnej e46 też miałem fabryczne radio które również super nie Grało ale nie było najgorzej, teraz mam Harman Kardon i różnica jest mega
Opublikowano

Ok, czy ktos wie jak dostac się do głosników z tyłu. jak je wymontować? Zdjąłem zaślepkę poczną i odkręciłem 2 śruby...

Ale za cholere nie idzie dalej, nie mam pojęcia jak się do nich dostać

Czy ktos może wie? i pomoże :-)