Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie

Po kolejnych tygodniach poszukiwań znowu proszę o doradztwo. E46 318ci. http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-2litry-143km-ID6yi2z3.html#contact-form

Widziałem, ogladałem, spodobała sie aale chciałbym jesczze usłyszeeć wasza opinie i na temat tego auta i silnika, wolalbym r6 ale ciezko znalezc cos konkretnego. Ten dzwiek mi odpowiadda, spalanie tez, nie chce poki co gazu. A wiec tak, zaczynajac. Auto jest w Polsce od grudnia, sprowadził je gośc, który mowil zesie tym zajmuje ale wwiecej aut nie widziałem pod domem. Sprowadzona w grudniu wiec cena plus recykling i rej(756zl). Gosc wystawia FV. blacharka okej, progi całe, chyba nie robione, niewiele rys, wgniecen brak. Jedynie na przednich błotnikach wychodzą burchle, ale też nie na gorze tylko na rancie wiec mysle ze dałoby rade uniknąc lakierowania calego blotnika. przód prosty, szczeliny rowne. Silnik fajnie chodzi ale jak odkrecilem korek to obroty nie spadły ale taki dziwny jakby metaliczny dzwiek. ogolnie praca tego silnika, rozgrzanego, przypomina mi troche diesla.

No ale przejechałem sie, auto niewybite, ładnie sie prowadzi, silnik elastyczny, 2.2 170km przy nim według mojej opini wymieka. Tarcze, klocki, opony wzgledne. Ostatecznaa cena to 14800. Prosze o jakies konkrettne opinie. Pozdrawiam

VIN: WBAAY71030FZ50576

Type code: AY71

Model: 318I (EUR)

E-F-R series: E46 4FL

Series: 3

Type: LIM

Steering: LL

Doors: 4

Engine: N42

Displacement: 2.00

Power: 105 (143 hp)

Drive: HECK

Transmission: MECH

Paint code: 475 - BLACK SAPPHIRE METALLI

Upholstery code: E4AT - STOFF FLACHGEWEB

Prod.date: 2002-10-25

S210 Dynamic stability control III

S255 Sports leather steering wheel

S273 BMW light-alloy wheel star spokes 43

S320 Deleted, model lettering

S423 Floor mats, velours

S426 Interior trim finishers, aluminium

S428 Warning triangle and first aid kit

S431 Interior rear-view mirror with auto dip

S441 Smoker package

S473 Armrest front

S481 Sports seat

S494 Seat heating driver/passenger

S508 Park Distance Control (PDC)

S534 Automatic air conditioning

S548 Kilometre speedo

S550 On-board computer

S606 Navigation system Business

S785 White direction indicator lights

L801 NATIONAL VERSION GERMANY

S851 Language version German

S863 Dealer List Europe

S879 Operating instructions German

P972 Comfort package

Opublikowano

Chcesz pół błotnika malować? Purchle zazwyczaj oznaczają, że pod spodem błotnik już umiera. Ale widziałeś na żywo, więc możesz lepiej ocenić ich stan.

Co ten prób kierowcy taki mokry? Upewnij się, że podłoga kierowcy nie jest mokra.

Opublikowano
, silnik elastyczny, 2.2 170km przy nim według mojej opini wymieka.

:cool2: dobrze, że nie porównywałeś z M3 bo pewnie tez by wymiękło

Kulturą pracy 6cyl bije na głowę 4 cyl. 8s kontra 9,5s od 0 do 100 też nie jest bez znaczenia.

Silnik fajnie chodzi ale jak odkrecilem korek to obroty nie spadły ale taki dziwny jakby metaliczny dzwiek

:duh: mój pradziadek chciał tak trabanta sprawdzić - tylko szukał i szukał tego korka od oleju i znaleźć nie mógł. Mówi - ło panie korek ukradli.

nie wiem czego wy tam pod tym korkiem szukacie - chyba wiewiórek....

ogolnie praca tego silnika, rozgrzanego, przypomina mi troche diesla.

bo te valvetroniki tak chodzą

P.S.

fotele pół-skóry

ja tam takiego czegoś nie widzę

Opublikowano
No ale przy złej kompresji spadlyby obroty albo zaczął by wariowac a tu silnik cykl bez zmiany ale spod korka jakiś taki dziwny dźwięk. Dużo jest problemów z tymi silnikami? Jak wygląda awaryjność?
Opublikowano
To pierwszy i najlepszy sposób na szybkie sprawdzenie kompresji i wyobraz sobie, że to się sprawdza :)

Co prawda zmieniłem branże - a samochodówkę kończyłem 15 lat temu ale wydaje mi się, iż gdyby działo się coś z kompresją ( jakieś nieszczelności na prowadnicach czy przylgniach zaworowych ) to pewnie szybciej zostałaby wydmuchana uszczelka pod pokrywą zaworów gdyż ciśnienie nie miało by gdzie ujść a ona to ma kilka zaokrągleń gdzie szczelność jest szczególnie zagrożona.

Każdy sprawdza jak chce - mój pradziadek korka w trabancie nie znalazł :cry2: