Skocz do zawartości

e39 530d polift zmiana automata na manual.Jaki to koszt?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Interesuje mnie czy ktos juz przerabiał ten temat w tym silniku i w tym modelu.Jaki jest przyblizony koszt takiej operacji wraz z gratami/.Niemogłem znalesc takiego tematu wiec załozyłem go teraz aby uzyskac niezbedne info
Opublikowano

Powyższy wątek dotyczy zmiany manuala na automat, a Mardok1980 pyta o zmianę automatu na manual. Koszt powinien zamknąć się w 4k pln, ale dużo zależy od tego za ile uda Ci się kupić poszczególne części, bo czasem możesz zjechać ceną ostro w dół.

Mniej więcej koszt za kompletny remont automatu = wymiana na używkę manual.

Pytanie jaka jest przyczyna zmiany skrzyni - kaprys czy awaria automatu. Ja bym chyba jednak remontował automat, w końcu centralny jest z pilota, szyby na guziki, klima automatyczna, wycieraczki i światła też, a tu nagle takie bezsensowne machanie wajchą wynikające wyłącznie z technicznych ograniczeń silnika spalinowego ;) A że manual jest trochę szybszy... 530d raczej do ślamazarnych nie należy.

Opublikowano

dobrą skrzynię aut. można kupić już za 1500pln, tyle dał mój znajomy, już 2 lata jeździ. Widzę, że ceny po 2 latach są dużo niższe, bo 800-900 pln, tak na szybko znalazłem:

http://allegro.pl/bmw-e46-e39-2-0d-136km-skrzynia-automatyczna-gm-i5610072761.html

http://allegro.pl/skrzynia-automatyczna-bmw-e46-2-0-d-150km-2004r-i5993883800.html

Opublikowano

danielxc717

W 2d e46 jest ta sama skrzynia co w 3d e39, tylko jest dużo tańsza, bo nie każdy to wie, że tak jest.

Opublikowano
to jest do 2.0d

Pisałeś że ci szarpie w innym wątku to jak ktoś już napisał. Sprawdź poziom oleju.

Oczywiście nie robi się tego na zgaszonym silniku

dokładnie.Opisałem tą sytuacje w drugim wątku z tąd pytanie o przeróbke na manuala a w tym aucie to juz trzecia skrzynia bo chłopak który ją kupił 3 lata temu to mu padła dzien po zakupie wiec dał do regeneracji i pochodziła rok i znów padła wiec kupił z rozbitka z małym przebiegiem i smiga do teraz i chodzi bardzo ładnie po za tym przypadkiem który opisałem

Opublikowano
To niezłą ktoś regenerację zrobił. Albo raczej oszukał, że zrobił. Jak się to zrobi dobrze, to praktycznie jak nowa skrzynia. Tylko że prawdziwych speców od skrzyń jak na lekarstwo, chociaż nie jest to aż tak tajemnicza wiedza, lecz wymaga cierpliwości i dokładności.