Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

viewtopic.php?f=72&t=117890

Witam , mam taki problem ze moje BMW E 39 się przegrzewa. Pojechałem z dziewczyną do Warszawy i było wszystko w porządku. Kiedy wracaliśmy bardzo szybko skoczyla temperatura i wybilo mi korek od chłodnicy. Pojechałem do mechanika i stwierdził że nic nie jest zepsute Ale ustawił w komputerze ze wolniej się przełącza na gaz i wolniej sie grzeje. Jeździłem po mieście i działało jak nowe. Ale nie dawno pojechałem do Wrocławia i po mieście w korkach też było ok. Jak wracałem to samo temperatura wzrasta. Dodam że wiskoza została wymieniona, termostat też, chłodnica w dobrym stanie, pompa wody również, mój mechanik po sprawdzeniu stwierdził że uszczelka pod głowicą też dobra. Układ chłodzenia razem odpowietrzalismy. Jak myślicie co to może być? Inwestować w naprawy czy sprzedać bemke?

Opublikowano

Mam nadzieje, ze sprzedajac auto poinformujesz nabywce o problemach i cena rowniez bedzie odpowiednia?

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Zakręcić gaz i sprawdzić czy będzie ok. Nie jeździj wogole na gazie, musisz go zakręcić przy butli

Myślisz że instalacja gazowa może powodować przegrzewanie się silnika? Takie problemy zdarzyły mi się pierwszy raz.

Opublikowano
Mam nadzieje, ze sprzedajac auto poinformujesz nabywce o problemach i cena rowniez bedzie odpowiednia?

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Oczywiscie, uczciwość dla mnie to podstawa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.