Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Będę kupował E60 530 lub 525d (z silnikami 3 litrowymi).

Przeszukałem instrukcję obsługi i różne fora ale nigdzie nie znalazłem checklisty z sugerowanymi okresowymi naprawami.

np. po 200k wymieniamy rozrząd ... choć nie koniecznie.

Tak się właśnie składa że auto, które będę nabywał ma mieć ok.200-250k i chciałbym wiedzieć co na dzień dobry trzeba zrobić.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zależy co było zrobione do tej pory, jak nic bo "jeździło po niemieckich drogach" to może być skarbonka.
Opublikowano

A no właśnie. Dlatego szukam takiej listy gdzie będzie napisane np:

Wymiana płynu chłodniczego : 5 lat

Wymiana rozrządu : co 200 tyś

itd, itp.

Głównie mi chodzi o silnik. Choć zdaję sobie sprawę że silnik R6/24 to twarde bydlę i nawet jeśli ma przejechane 250 tyś

to wytrzyma kolejne 100 bez kosztownych napraw (o ile było porządnie serwisowane i nie było katowane)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cześć

Będę kupował E60 530 lub 525d (z silnikami 3 litrowymi).

Przeszukałem instrukcję obsługi i różne fora ale nigdzie nie znalazłem checklisty z sugerowanymi okresowymi naprawami.

np. po 200k wymieniamy rozrząd ... choć nie koniecznie.

Tak się właśnie składa że auto, które będę nabywał ma mieć ok.200-250k i chciałbym wiedzieć co na dzień dobry trzeba zrobić.

Największą wadą urzywanych aut -jest poprzedni właściciel i od tego zaleźy co moźe Cie spotkać?

rozrząd w bmw jest jedną z najmocniejszych stron poprzednią moją bunie skrzynia automat 350 tysięcy padła ,silnik 450 tysięcy(padł wtrysk i wypaliło dziure w cylindrze) rozbieraliśmy silnik na częsci i rozrząd był jak nówka.

moim zdaniem te silniki które Cie interesują są najrzywotniejsze

przed zakupem dobrze zrobić diagnostyke jak elektronika

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.