Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, wymieniłem baterię w oryginalnym telefonie BMW, który znajduje się w podłokietniku. Telefon był wyjęty z autka i zawieziony do sklepu, aby załatwili mi baterię do niego, ale załatwiali mi baterię pół roku, bo nigdzie nie mogli jej dostać. Telefon uruchamia się normalnie, ale gdy chce połączyć się z autem to wyskakuje błąd connect failed. Próbuje się połączyć na nowo i znowu błąd, i tak w kółko. Telefon wcześniej działał normalnie. Miałem włożona kartę SIM i dzwoniłem z niego normalnie bez problemu. A teraz wyświetla błąd.Trzeba go może jakoś zainstalować na nowo w samochodzie? Mógł się przez te pół roku rozkodowac czy coś w tym stylu? Auto jest z 2003r.Byłbym wdzięczny za pomoc :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

Mógł się przez te pół roku rozkodowac czy coś w tym stylu?

.... prawdopodobnie .... ale potrzebuje wiecej informacji .

1. Jaki telefon jest w autku - to jest BMW telefon .... ale jaki ? podaj oznaczenia , symbol itd.

http://fs5.directupload.net/images/160225/wnijgrlf.jpg

2. Jaki modol jest mamontowany ..... podaj dokladne oznaczenia np. SA638 ... ? itp.

3. Napisz mi na PW ( prywatna wiadomosc ) 7-dem ostatnich liter/cyfr VIN

Musisz na nowo "telefon" zainstalowac/zameldowac .... pomoge ale nic nie obiecuje .Wszystko jest dokladnie opisane w "starych instrukcjach" .

Pozdrawiam Andrzej
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

.... sprawdzilem . Masz - SA 638 Car Telephone Professional / Autotelefon Professional

telefon w samochodzie jest tak jak na zdjeciu / powyzej ? podaj dokladne oznaczenia .... symbole :D

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano
Tak telefon jest taki sam jak na zdjęciu. Udało już mu się połączyć z autem, ale pika i wyświetla BLUETOOTH LINK LOST. Numer BMW z tyłu telefonu 6 938 306 9 oraz 2 poniżej 137804 10 MODEL 0143293X05 Jak się łączy jest RECONNECTING BMW48694 następnie wyświetla się napis SUCCES! następnie BLUETOOTH LINK LOST pika i próbuje na nowo i znowu ten bład o bluetooth i pika.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

tak wiec masz modul SA638 - masz w bagazniku po lewej stronie !

To jest system bluetooth ktory laczy sie tylko z telefonem BMW tzn. sluchawka bezprzewodowa ktora jest w samochodzie

Karta SIM nie jest w telefonie - sluchawce tylko w Eject Box ( zaznaczone na zdjeciu wyzej )

To jest stary system BMW montowany prawdopodobnie do 2004 roku w E60/E61 . Jest bardzo malo informacji w necie na ten temat.

Bardzo czesto posiadacze SA 638 demontuja modul i podpinaja SA 644 ( trzeba zakodowac )

.... zaleta SA 644 ( modul uniwersalny ) - mozesz "parowac" dowolny telefon komorkowy. :D

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano
Ja nie chce nic zmieniać, tylko co się stało, że mój telefon nie działa? Już się z autem połączył, ale teraz wyświetla ten błąd bluetooth. Czyżby moduł był do wymiany? Ale wcześniej działało wszystko poprawnie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

Ja nie chce nic zmieniać, tylko co się stało, że mój telefon nie działa?

@Wozik : juz pisalem wyzej - ten system jest bardzo stary i malo jest informacji na ten temat .....

... jednak cos znalazlem - ale musisz mi pomoc .

Poniewaz nie znam tego systemu musimy cos sprawdzic .

.... idz do autka :

- w systemie i-Drive wejdz na " i " - w srodku

- nastepnie wybierz " ustawienia komunikacja " - albo cos wtym rodzaju

- dalej na " Telefon " - tutaj musi byc taka opcja " parowanie " - albo cos takiego

P.S.

sorry za takie dziwne zwroty ale ja tlumacze to teraz z jezyka niemieckiego na jezyk polski

oraz nie mam pojecia jak dobre jest tlumaczenie I-Drive na jezyk polski - i co tam ludzie porobili :duh:

Pozdrawiam Andrzej
  • 6 lat później...