Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przetrzepałem Google i nie mogę znaleźć precyzyjnej odpowiedzi na moje pytanie.

Otóż ostatnio złamałem manetkę od wycieraczek w moim E90, dzisiaj przyszła mi nowa i właśnie niedawno skończyłem wymianę, żeby dostać się do zepsutej musiałem wymontować poduszkę kierownicy, po czym samą kierownicę, przy demontażu odłączyłem akumulator, niektórzy pisali że tak najlepiej żeby poduszka przypadkiem nie wystrzeliła przy demontażu, wymieniłem ładnie manetkę, wszystko zamontowałem na swoje miejsce i po odpaleniu wyskoczył mi błąd poduszki, święci się ona razem z kontrolką zapiętych pasów. Obie kontrolki zapalały mi się już wcześniej ale pózniej same znikały, tym razem zagościły już tam na stałe, zastanawiam się czy coś nabroiłem czy może po prostu po odłączeniu poduszki bądź akumulatora a pózniej ponownemu podłączeniu wskakuje jakiś błąd który pózniej trzeba po prostu skasować? Może owy błąd to standard przy odłączeniu i ponownemu podłączeniu poduszki? Nie widziałem żebym uszkodził jakieś kabelki czy coś, wszystko ładnie wróciło na swoje miejsce. Czekam na sugestie :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dziwne przede wszystkim że pojawiało się to już wcześniej.

Błędy poduszek kasuje się za pomocą INPA, trzeba się połączyć z odpowiednim modułem, odczytać i skasować zapisane błędy.

3A0jS9b.png
Opublikowano
Też myśle że to dziwne, najbardziej mnie jednak zastanawia czy po odłączeniu i ponownym podłączeniu standardowo powinien wyskoczyć błąd?
Opublikowano

Ja mogę odnieść się do własnego doświadczenia, gdyż kilka razy poduszki odpinałem. Zawsze na odłączonym akumulatorze i nigdy błąd poduszek się nie pojawił po ponownym ich podłączeniu.

Sprawdź komputerem czy uda Ci się ten błąd wykasować i będzie sprawa rozwiązana.