Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie znalazłem podobnego tematu i w sumie nie wiedziałem gdzie go wrzucić. Jeżeli moderator twierdzi inaczej niech temat przeniesie.

Stoję aktualnie przed wyborem nowego auta. Są trzy propozycje. Aktualnie jeżdżę E39 i zajebiscie . Wygodnie . Sporo miejsca:) jednak dochodzę do wniosku że 90% km robię sam. Dzieci nie mam . Po co mi takie duże auto. Robię rocznie 10-12tys km i rezygnuje z diesla.

Rozglądam się za E87 , E90, oraz E60 kombi bo ładnie wygląda. E87 przeraża mnie czy auto nie będzie zbyt małe po przesiadce z 5tki. Auto po prostu mnie się mega podoba :) mały ciekawy hot hatch . e90 bo moja kobieta jeździ e46 w m-pakiecie i jeździ mi się bardzo dobrze :) a E60 bo cóż.. Nowsza piątka:) rozglądam się tylko za ofertami z 3litrowa benzyną. Auto sam osobiście bede sprowadzal zza granicy.

Chciałbym poznać Wasze opinie na ten temat bo dylemat mam straszny.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No cóż, E87 komfortem i wykończeniem jest mniej więcej na poziomie E46, chyba że kupisz jakąś podstawową wersję. Do E39 zarówno E46 jak i E87 mimo wszystko daleko. E60 jest podobnie komfortowa do E39, trochę więcej miejsca w środku. Z zaznaczeniem że w E39 zawieszenie musi być właściwie utrzymane, a niełatwo o taką w Polsce.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Proponuje ci, abys do 3 egzemplarzy poprostu wsiadl i sie przejechal, dokladnie obejrzal 3 egzemplarze pod twoim katem czego oczekujesz od auta, w kategoriach przestronnosci, jazdy, szybkosci. Za jedynka przemawia zwinnosc i szybkosc, w trojce i piatce masz wiecej miejsca, beda lepiej wybierac nierownosci. Sam zobacz jaki masz masz buzdzet i wtedy wybierz, e90 chyba najdrozsze w tym zestawieniu i najbardziej mobilne auto.
Opublikowano

trzy różne auta...

skoro jeździsz sam i w dodatku niewiele to albo 1 albo 3 :)

może 1 coupe? moim zdaniem auto idealne i jeszcze np wersja 3L PB... :)

Opublikowano

no to na 1er 130i nie starczy

celuj w pierwsze roczniki e90, najlepiej 325i, są troszkę tańsze

pamiętaj akcyza wysoka za 3L

w takiej cenie może też uda się e60, ale raczej 520i (2.2L)

Opublikowano

325i do 30 tys może być cięzko kupić w fajnym stanie. Tak jak koledzy pisali dochodzi akcyca 18% powyżej 2.0.

Fajną opcją może być 120i, najbardziej zwinne ze wszystkich tylko czy nie rozczarujesz się po przesiadce z e39, które uznane jest za bardzo komfortowe. W e87 to 2.0 jeszcze daje radę, ale w e90 i e60 2 litrowa benzyna już dość słaba,

Moim zdaniem jeżeli koniecznie chcesz 3l to jedynie w budżecie może się zmieścic e60 z początku produkcji, e90 będzie bardzo cięzko nie mówiąc o serii 1.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
IMHO nie ma szans na sensowne trzylitrowe benzynowe BMW za 30 tysięcy z E8X/E9X/E6X. Nawet ulepów nie sprzedają za tyle.
3A0jS9b.png
Opublikowano

Dopoki nie uslyszalem jaki masz budzet dlamnie opcja bylatylko jedna - e92 (3ka coupe). Motor najlepiej 6-cylindrowy. Ale jezeli masz 30tys. zl to o e92 mozna zapomniec. e90 sedan mozna dostac za mniejsza kwote.325i na pewno nie dostaniesz za 30 tys.zl (to znaczy dostaniesz, ale ja osobiscie nie chcialbym takim samochodem jezdzic). Ewuentualnie 320d, ktore juz duzo przezylo.

Za 30tys. zl to mozna kupic e46 coupe z konca produkcji, najlepiej 3.0benzyna z mpakietem. Moim zdaniem najrozsadniejszy wybor (chyba, ze boisz sie ze ktos ci powie cos w stylu "aleto juz kilkunastoletni samochod". Chyba, ze nie chcesz juz drugiego podobnego egzemplarza w garazu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ponownie

Moje plany się zmieniły. Kombi e90 albo e60 budżet 40tysi może z małym haczykiem. Diesel? Kusi.. Ale boje się napraw i być może dość często będzie używany w mieście. Na pewno musi być skóra. Automat hmm i tak i nie. Zbytniej przepaści chyba w tych automatach między manualem chyba nie ma :) co polecacie?

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-3-0-v6-260km-lpg-100-bezwypadkowy-ID6yhAVb.html#8aaa02ec6f moja propozycja

Opublikowano
Poproś o vin .

Nie chciał dać, a jak dzwonił mój kolega również kręcił coś z tym kinem ;))) niepolecany sprzedawca.