Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogłoszenia nie ma bo nigdzie jeszcze nie jest wystawiona. Mam 2 zdjęcia i VIN który podałem w opisie. Z tego co rozmawiałem to jest drugim właścicielem, ma go od sierpnia zeszłego roku a wcześniej jeździł starszy pan doktor (wyjdzie z Brief na oględzinach). Przebieg 215tys. Non stop serwisowana, ostatni wpis jest na 201 tys i wszystko w ASO. Podobno bezwypadkowa. Jakaś ryska na drzwiach pasażera i brak drugiego kompletu opon (nie ma zimowych), wszystko jest sprawne. Chciał 6500€ na telefon 6300€. Chce z nią jechać do ASO we wtorek ale chciałbym też wasza opinie usłyszeć. Wiem że jest to tylko 2.2 motorek wiec szału nie będzie ale u mnie w okolicy nie ma żadnej przyzwoitej 3.0 za normalne pieniądze. To BMW to ma być auto przejściowe powiedzmy na rok.

Czy z VIN odczytać można czy ona ma navi bo zapomniałem zapytać. Nie ma skór, jest Xenon tempomat itd

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/75044a77f658.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ba7cb25f378.jpg

– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...)

– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.

M. Bułhakow

Mistrz i Małgorzata

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Vehicle Identification Number 	WBANA31090B020266
Type 	NA31
Model 	520i - EUR
Development Code 	E60
Chassis 	LIM
Steering 	LL
Doors 	4
Engine 	M54
Displacement 	2.20
Power 	125
Drivetrain 	HECK
Transmission 	MECH
Color 	Titangrau Ii Metallic - A36
Upholstery 	Stoff Edward/anthrazit - ABAT
Production Plant 	DINGOLFING
Production Date 	2004-03-16

Standard Equipment
548 	Speedometer With Kilometer Reading 	Kilometertacho
785 	White Direction Indicator Lights 	Weisse Blinkleuchten
851 	Language Version German 	Sprachversion Deutsch

Options
1CA 	Selection Cop Relevant Vehicles 	Selektion Cop Relevanter Fahrzeuge
320 	Model Designation, Deletion 	Modellschriftzug Entfall
339 	Satin Chrome 	Shadow Line
403 	Glas Roof, Electric 	Glasdach, Elektrisch
423 	Floor Mats, Velour 	Fussmatten In Velours
428 	Warning Triangle 	Warndreieck
441 	Smokers Package 	Raucherpaket
465 	Through-load System 	Durchladesystem
494 	Seat Heating F Driver/front Passenger 	Sitzheizung Fuer Fahrer/beifahrer
502 	Headlight Washer System 	Scheinwerfer-waschanlage
508 	Park Distance Control (pdc) 	Park Distance Control (pdc)
522 	Xenon Light 	Xenon-licht
534 	Automatic Air Conditioning 	Klimaautomatik
540 	Cruise Control 	Geschwindigkeitsregelung
588 	Lt/aly Wheels/star Spoke 115 	Lm Raeder Sternspeiche 115
698 	Area-code 2 	Area-code 2
8SA 	Country Spec. Release Of Navigation 	Laenderspez. Navi.-freischaltung
8SB 	Country Spec. Release Of Telematic 	Laenderspez. Telematikfreisch.
8SC 	Country Spec. Release Of Teleservice 	Laenderspez. Teleservicefreisch.
8SP 	Cop Control 	Cop Steuerung
801 	Germany Version 	Deutschland-ausfuehrung
818 	Main Battery Switch 	Batteriehauptschalter
863 	Europe/dealer Directory 	Service Kontakt-flyer Europa
879 	German / On-board Documentation 	Deutsch / Bordliteratur
934 	Winter Tyres On Lt/aly Wheels 	Winterreifen Auf Lm-raeder

Navi brak.

3A0jS9b.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Numer podwozia WBANA31090B020266

Kod typu NA31

Typ 520I (EUR)

Typoszereg E E60 ()

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M54

Pojemność skokowa 2.20

Moc 125

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TITANGRAU II METALLIC (A36)

Tapicerka STOFF EDWARD/ANTHRAZIT (ABAT)

Data prod. 2004-03-16

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S339A SHADOW LINE Shadow-Line

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S588A LM RAEDER STERNSPEICHE 115 Obr. BMW, st. le. spr. gw. 115

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S818A BATTERIEHAUPTSCHALTER Główny wyłącznik akumulatora

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SAA LAENDERSPEZ. NAVI.-FREISCHALTUNG Aktywacja nawigacji charakt. dla kraju

S8SBA LAENDERSPEZ. TELEMATIKFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SCA LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie CO2

S934A WINTERREIFEN AUF LM-RAEDER Dummy-SALAPA

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Opublikowano

Dzięki za rozkodowanie

Możecie mi to na polski przetłumaczyć :wink:

S8SBA LAENDERSPEZ. TELEMATIKFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.

M. Bułhakow

Mistrz i Małgorzata

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To oznaczenia na jaki rynek jest zakodowana telematyka auta.
3A0jS9b.png
Opublikowano

OK juz znalazłem, w innych ogłoszeniach było że to będą wyprowadzone kable pod zmieniarke a kod o navi taki tez ktos miał i odpowiedz była że auto jest bez navi.

Jeśli na serwisie wyjdzie OK to waszym zdaniem warto zapłacić te okolice 6tys € ? Ostatnio tu pokazywałem kilka sztuk i była jedna ktora wpadła mi w oko z 2003r z przebiegiem 160tys za niecałe 6tys., niestety nie zdążyłem, sprzedana.

M. Bułhakow

Mistrz i Małgorzata

Opublikowano
a wcześniej jeździł starszy pan doktor (wyjdzie z Brief na oględzinach)

AAAAA już rozumiem. Zawsze się zastanawiałem skąd Ci wszyscy handlarze wiedzą, kto wcześniej jeździł pojazdem. Nie chodzi o wiek, tylko o profesję. Teraz już wszystko mi się rozjaśniło - w niemieckim dowodzie rejestracyjnym jest po prostu napisane jaki zawód wykonuje właściciel.

A czy "żona woziła dzieci do przedszkola" oznacza, iż:

1. żona jest zawodem wpisanym w brief :?:

2. domniemamy - przedszkolanka :?:

Ja osobiście bym szukał tylko i wyłącznie od starszego pana lekarza a jeszcze lepiej weterynarza, albo właśnie od żony - tylko w przypadku żony wchodzą jeszcze w grę inne wyjazdy np: do kochanka, do sklepu, do kosmetyczki. Istnieje ryzyko, że taka żona nawali więcej kilasów niż starszy pan doktor weterynarii :cool2:

Opublikowano
W DE beemkami jezdza sami starci i to tylko do kosciola badz lekarze a nawet ksieża. Nie ma innej opcji. Wszystkie maja 160-180 tkm. Tylko brac. Odobiscie wolalbym 530i w manualu w e60.
Opublikowano

Apropos sprawdzilem tego rodzyna w serwisie. Ostatni wpis ma na 08.2015 na 209 tkm

Kajus co znaczy ze nie ma zadnej 530i za normalme pieniadze? Jest troche tego za ok 31-33 tys i znacznie lepiej wyposazone, moze nie po lekarzach ale tez maja ksiazki a nawet lpg. Ta twoja tez wyjdzie ponad 30

Opublikowano
Zamiast tego 2.2 to już chyba bym wolał wziąć 2,0 d. I nie dlatego , że toleruję diesle, ale ze względu na akcyzę. Szkoda płacić 18,6% za takie...coś.
Opublikowano

Czyli za jakie coś?Gdy kupowałem swoją jeździłem 3.0 i myślicieli że jest taka wielka różnica między tym 170ps a 3 litrowym?Otóż nie,dopiero gdy wsiadłem do 3 litrowego diesla to poczułem różnicę.

Wysłane z Nexusa 6

Opublikowano

Piotr2629 mając adres nazwisko i inne dane jakich wiele jest w dowodzie rejestracyjnym plus telefon z internetem w kieszeni po kilku minutach powiem ci nawet z kim spała jego córka w zeszłe wakacje :cool2: Nie doceniacie magii internetu i danych jakie tam świadomie lub tez nie zostawiacie. Jak kupuje auto to z reguły rozmawiam z ludźmi i wie sie od kogo sie kupuje lub komu sprzedaje, Nie widze tez powodu dla którego miałby kłamać. Mi jest wszystko jedno kto tym jeździł, ja chce pewne auto z pewną historią a to mi na takie wyglada.

Yogi 8.2015 dzięki za potwierdzenie serwisów. Tak masz racje on mi o tym mówił, jak pisałem on je w sierpniu kupił i to było sprawdzenie + TÜV i wymiana chyba oleju i nie ma tego zapisu w książce, ostatni jaki jest jest na 201 tys. W sumie to jak sie zdecyduje to poproszę o ten wpis tez. Co do mojej okolicy to mam na myśli Hamburg + powiedzmy 100km, nic ciekawego w rozsądnych pieniądzach nie wiedzę ale jak macie coś to chcetnie obejrzę, za nic jeszcze nie zapłaciłem.

Za diesla 2.0 podziękuje wolałbym 30 % akcyzy zapłacić jak kupić auto z tym silnikiem, pozatym akcyzy nie płace bo auto bedzie w DE rejestrowane. Inna sprawa to auto do miasta na krótkie odcinki, raz w tygodniu jakiś wyjazd powiedzmy max 100km plus raz w roku wyjazd do polski a czy akurat to auto tą trasę zobaczy to też nie jest jeszcze pewne.

M. Bułhakow

Mistrz i Małgorzata

Opublikowano
Mając telefon z internetem, mieszkając w Niemczech , posiadając dostęp do wielu tajemnych informacji ty nas pytasz czy wartą ją wziąć za 6000 tysi? No bądź poważny...
Opublikowano

A co w tym pytaniu dziwnego?

Pozatym 6000 tysi to 6milionow :norty:

M. Bułhakow

Mistrz i Małgorzata

Opublikowano

Równie dobrze mógłbyś zapytać o pogodę w Los Angeles... jakaś szansa na odpowiedź jest , ale chyba lepiej na forum w Hollywood.

A 6000 tysi Cię dziwi? Stary u nas taka miungwa z broszką coś o bilionie na inwestycje gadała w TV...tośmy się oderwali od rzeczywistości.

Opublikowano
Jak kupuje auto to z reguły rozmawiam z ludźmi i wie sie od kogo sie kupuje lub komu sprzedaje, Nie widze tez powodu dla którego miałby kłamać

Jasne - ja wszystko rozumiem. Tylko z tym ograniczeniem, że Ty odnosisz się do "szczegółu" a ja do "ogółu".

Pisząc o starym doktorze - napisałeś to z takim przekonaniem, jakbyś siedział razem z nim w jednym fotelu.

Zresztą wszyscy handlarze z taką dociekliwością dopytują poprzednich właścicieli czy BMW jeździła starsza pani, ksiądz, starszy lekarz a może żona z dziećmi do przedszkola. Potem czytamy te banialuki na allegro wraz z tym, że auto przyjechało na kołach ( lawety ) a KS zjadła hiena czy tam kuna - bo niemiaszek trzymał to w kurniku.

Jeśli masz pewne auto od właściciela - jestem absolutnie na TAK.

Jeśli masz informacje od handlarza/turka/kolegi* to wsadź między bajki. Oni wiedzą tyle o samochodzie co potencjalny kupujący - a często nawet mniej :cool2:

Pozdrawiam

* niepotrzebne skreślić

Opublikowano

I trafiłeś w sedno sprawy. Mnie nie obchodzi ogół tylko szczegół a dokładnie to auto, nie obchodzą mnie zapewnienia allegrowych handlarzy. Tak powiedział. Jak pisałem wcześniej nie widze żadnego powodu dla którego miałby opowiadać bajki. Moze niepotrzebnie to tu napisałem bo widze strasznie Cię to podnieciło i dorobiłeś historyjkę jak Macierwwicz o Smoleńsku, nawet to że ja z kimś w jakimś fotelu prawie siedziałem (gdzie Ty to tam dostrzegłeś?).

Jutro jade na serwis z tym autem, zrobic Ci skan dowodu? Morze tam coś jeszcze wywęszysz. Chociaż po Twoich wypowiedziach pewnie coś tam dorobisz/przerobisz, bo przecież wszyscy to złodzieje, oszuści i napewno kłamią. Tylko jak narazie wszystko sie potwierdza :norty:

Nie wszystkie auta to śmietniki z Allegro i nie wszyscy sprzedający to handlarze z polski a takich omijam szerokim łukiem podobnie jak i każdych innych.

Przyszedłem o poradę w sprawie auta dostałem wykład na temat lekarzy, księży, prawników, lotów do Hollywood :duh:

Ale ogólnie miło sie rozmawiało :cool2:

Raz jeszcze podziękowania dla Yogiego za szybkie potwierdzenie przebiegu i chudemu za opinie o mocy.

M. Bułhakow

Mistrz i Małgorzata

Opublikowano
Morze tam coś jeszcze wywęszys

Nad morze zimą to kiepski pomysł - aczkolwiek jeden lubi jak mu cyganie grają a drugi jak mu nogi śmierdzą....

Powodzenia w zakupie :cool2:

P.S. pamiętaj, że zakładając temat na forum możesz spodziewać się odpowiedzi zarówno popierających, jak i negujących Twoje postępowanie. Jeśli Ci to nie odpowiada po prostu nie zakładaj tematów :nienie:

Opublikowano

Jeśli była by to konstruktywną krytyka lub chociażby gdybyś odniósł sie do faktów a najlepiej tylko ocenił po ubogim bo ubogim ale materiale auto to OK ale Ty sobie coś uroiłeś że napewno tak nie jest i brniesz w to a ja nie rozumiem dlaczego? Nie ma do tego najmniejszej podstawy, wszystko co mówił potwierdza się.

Nie ma sensu dalej tego ciagnąć.

Prosze jeśli ktos ma coś do dodania na temat samego auta (pan doktor zupełnie nas nie interesuje) to bardzo prosze. Czy to bedzie pozytywnie czy tez nie to przyjmę tak samo i rozważę/przemyśle.

M. Bułhakow

Mistrz i Małgorzata

Opublikowano
gdybyś odniósł sie do faktów a najlepiej tylko ocenił po ubogim bo ubogim ale materiale

Odniosłem się do faktów, które kolego szanowny podałeś w swoim poście.

Tutaj nie można odnieść się do niczego więcej, gdyż jak słusznie zauważył edoneil z tych zdjęć nie wynika kompletnie nic - no może poza tym, że auto jest brudne :duh:

Opublikowano

Nie odniosłeś się do żadnych faktów tylko bez podstaw najmniejszych podważyłeś to co ktoś podał.

Pierwszy właściciel do sierpnia zeszłego roku z zawodu jest Frauenarzt; )

Zresztą to już nie istotne.

Auto nie jest perełką ale też nie ma tragedii. Auto bezwypadkowe ale no właśnie zawsze jakieś ale... spod pokrywy zaworów jak się patrzy na silnik to po lewej stronie cieknie olej, dwie jakieś końcówki w kole do wymiany (znaczy jedna ale mechanik mówił żeby dwie odrazu wymieniać bo zbieżność i tak trzeba ustawiać. Robotę z częściami po rabatach wycenili na 380€.

Ale sprawa jest jeszcze inna. Na 16 godz jestem umówiony znowu do tego serwisu (znajomy który polecił mi to auto i to które jadę zaraz oglądać pracuje w tym serwisie) mówi ze jest jeszcze jedna 520i nie ma pełnej historii bo czasem ją sam serwisował (po godzinach), podobno zadbana, bezwypadek, najechane ok 190, rok starsza, i ma być coś tańsza. Zobaczę drugą, ocenimy i zdecydujemy :)

M. Bułhakow

Mistrz i Małgorzata

Opublikowano
Ja również uważam, że za tę cenę to nie warto brać takiego silnika. Z akcyzą będzie 30tysi. Ponadto E60 lekka nie jest a 2.2 ma mały moment obr. Wejdą na pokład 4 osoby, włączysz klimę i auto ledwie będzie jechać. Oczywiście da się tym jeździć ale to męczarnia. Minimum to 2,5 a najlepiej 3.0,