Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiecie ze tez mnie to zastanawia?!? Kiedys byle w takim duzym warsztacie i gosc tez wysysal olej jakas pompa!? Do teraz sie zastanawiam na tym...??? Czy to z lenistwa juz jest ze sie nie chce pod auto wchodzic czy zeby z szokowac klijenta? Bo ja rowniez uwazam ze lepiej ten goracy no cieply olej zlac razem z tym syfem z dna misy olejowej do pojemnika niz ssac to z gory...hmmmmm
" OD NADMIARU WIEDZY JESZCZE NIKT NIE UMARL" ALBERT EINSTEIN.....
Opublikowano

Wysysanie oleju przez otwór bagnetu to, niestety, norma w wielu zakładach więc dziwię się, że tego nigdy nie widziałeś ale to w sumie dobrze dla Twojej fury :)

Piszę "niestety", bo jest to rozwiązanie gorsze. Dość powiedzieć, że jak mi kiedyś zrobili przez bagnet (nie dopilnowałem) to nowego oleju weszło 7 litrów, a jak spuszczają dołem to wchodzi 8 litrów :) Czyli litr starego syfu został w silniku...

Opublikowano

Zapytalem, poniewaz w bmw w anglii gosc mi powiedzial ze jak wysysasz to jest kilkukrotnie wieksze cisnienie od grawitacyjnego i jak dobrze 'ssak' wlozysz do srodka (do samego dne) to jest to lepsza metoda. W sumie i tak go wysmialem i zazyczylem sobie normalnie jak to robie od 30 lat :)

BTW mam nadzieje ze nikt sie nie przyczepi to sexizmu w tym poscie hahaha

Opublikowano
celulit można odessać, olej należy spuścić, tak mnie uczyli :)
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy
Opublikowano
W anglii gosc mi powiedzial ze jak wysysasz to jest kilkukrotnie wieksze cisnienie od grawitacyjnego i jak dobrze 'ssak' wlozysz do srodka (do samego dne) to jest to lepsza metoda.

W teorii może i miał rację. Kłopot w tym, że jak wkładasz ssak przez otwór na bagnet to raczej nie wiesz gdzie końcówka ssaka wyląduje w misce, zwłaszcza, że większość "rurek" nie jest prosta tylko pokrzywiona... Także ja tam jestem za zlewaniem oleju dołem, a jak ktoś chce naprawdę doczyścić to demontaż miski olejowej i wtedy można wypolerować na lustro :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Te ssaki to sobie mogą panowie w serwisach wsadzić w ... . To jest ich problem, bo muszą wsadzić auto na podnośnik a podnośników zawsze mało.
3A0jS9b.png
Opublikowano

Czuje ze za chwile forum zmieni tematyke :norty:

Kolega Pet1 chyba troche wyposzczony jest :mrgreen:

" OD NADMIARU WIEDZY JESZCZE NIKT NIE UMARL" ALBERT EINSTEIN.....