Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć forumowicze. dziś chciałem becie podłączyć pod kompa, nie moge znaleźć wtyczki do obd. podpowiecie mi gdzie ona jest czy wgl jest w tym modelu? ;D szukałem koło otwierania maski i od maską i albo ślepy albo nie mam ;D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

09/1998 - pierwszy lift elektryki - jest OBDII przy kierownicy, ale tylko do modułu silnika, reszta modułów z okrągłego pod maską

11/2000 - lift całego modelu - znika złącze spod maski, wszystkie moduły są dostępne przez OBDII przy kierownicy

przed 09/1998 niestety już nie wiem jak było, ale chyba przez okrągłe złacze pod maską wszystko

Opublikowano
do tego okraglego wejscia jak sie mozna wpiac? mam konputer do zczytywania bledow pod obdII. na allegro widze takie przejsciowki okragle na obdII chyba tak to mozna zrobic? ;D
Opublikowano
09/1998 - pierwszy lift elektryki - jest OBDII przy kierownicy, ale tylko do modułu silnika, reszta modułów z okrągłego pod maską

11/2000 - lift całego modelu - znika złącze spod maski, wszystkie moduły są dostępne przez OBDII przy kierownicy

przed 09/1998 niestety już nie wiem jak było, ale chyba przez okrągłe złacze pod maską wszystko

Ja mam 99 rok a gniazda pod kierownicą ni mam, chyba że też ślepy jestem :D mam tylko okrąglaka pod maską

Opublikowano
No właśnie mam tylko ta zaslepke, odkrecilem cały ten schowek i nic ni ma, zdjęcie wrzuciłem po wyjęciu schowka. Może u mnie porostu go nie ma
Opublikowano

Nie mam doświadczenia z benzynami ale w przypadku diesli gniazdo pod kierownicą pojawiło się dopiero po głównym lifcie w 2000 roku. W innym przypadku:

- w 525 TDS z 1999 gniazdo pod maską z prawej strony, duże okrągłe.

- w 530d z 2000 (taka przejściówka trochu bo z zewnątrz przedlift a pod maską 194 konie) gniazdo również pod maską

- w 520d z 2001 dopiero tu gniazdo podłużne w kabinie, brak gniazda pod maską.