Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:search: :search: :search: :search: :search: :search: :search:

Witam od jakiegoś czasu zaczęło mi trzepac kierownicą przy hamowaniu wcześniej tylko przy większych prędkościach teraz nawet przy 60km/h i jakby pulsowal razem z tym pedal hamulca podejrzewam ze koniec tarcz juz od dawna zamierzałem wymienić... Znacie jakąś dobrą firmę ze średniej półki???

Opublikowano

Tarcze nacinane nie oznaczają, że są dedykowane do jakichś konkretnych silników. Jak masz 525D to kup tarcze takie jak uważasz - możesz i pełne, i nacinane, wedle gustu.

Generalnie dobre tarcze to tarcze firmowe - byle nie jakieś chińczyki lub nieznanego producenta. Wybierz te, które cenowo będą Ci pasować. Chyba, że jeździsz ostro, często i mocno deptasz hamulec to wtedy możesz pokusić się o szukanie tarcz nacinanych, nawiercanych (typu Zimmermann Sport) i odpowiednich klocków do nich.

Ja do tej pory kupowałem tarcze Textara i nie miałem z nimi jakichś problemów. Cenę mają przyzwoitą.

Pzdr.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.