Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie musze nikomu nic tłumaczyć ani udowadniać. Po prostu jestem na NIE dla gazu w BMW :)

Podjechać pięknym klasykiem czy innym V8 i lać gaz bo jest po 1.8zl, dla Mnie smieszne, dla innego normalne.

Nikomu nic nie wytykam kto na czym jeździ i co leje. Ja twierdze że gaz jest do zapalniczek :) Pozdrawiam i bez spiny :cool2:

Napisał to miłośnik diesla, u mnie w okolicy zwykło się mówić, że ON nadaje się tylko do traktorów i maszyn :D

Opublikowano

Koledzy,

mam 8l spalanie, na gazie 10l

robię dla równego rachunku 10 000 km rocznie.

Benzyna mnie kosztuje 4 zł za litr a więc za 800l to 3200 zł a gazu po 2 zł 1000l za 2000 zł. Więc zarabiam na rok 1200 zł ale 200 odejmijmy na serwis instalacji gazowej i tłumik. 200 zł to chyba kwota ok rocznie.

Więc zarabiam 1000 zł co rok (jeśli robię 10k) i bujam się 4 lata na czystej stracie, bo mnie instalacja kosztowała 4 tysiące. Dopiero po 4 latach zaczynam tak naprawde zarabiać wspomniane 1000 zł rocznie.

A co gdyby ustalić mój prawdziwy przebieg roczny 5 000 km ? 8 lat jeżdżenia i bycia na minusie. Sami rozumiecie.

Ja wiem, że za granicą zachodnią i nowe auta dostają gaz (nie mam nic przeciwko) ale to taksówki i to się opłaca. Po prostu jak się zakłada gaz to trzeba zapieprzać autem :) przynajmniej 20 tys. rocznie to zaczniemy zarabiać po 2 latach. Przy 40 tys. km rocznie już to bardzo dobrze wygląda.

Było: 306 1.4 98> Espace 2.1d 94> 850 2.5 96> 318tds 97> W638cdi 2.2 00> 525tds 98> W169 1.5 05> 316i 90> 324td 89> 525tds 96> W124 300CE 90> Mondeo 2.0tdci 02> 525td 95> W203 2.0 01> 520i 98> 522i 00> 525i 01
Opublikowano

Więc kto ci kazał zakładać gaz? A jak już go miałeś, to te wyliczenia ida do lamusa.

Poza tym tu raczej chodzi, czy wypada mieć instalację czy nie, wyliczenia czy się to komuś opłaca czy nie, nie są tematem w tym "sporze" :D

Opublikowano
Więc kto ci kazał zakładać gaz? A jak już go miałeś, to te wyliczenia ida do lamusa.

Poza tym tu raczej chodzi, czy wypada mieć instalację czy nie, wyliczenia czy się to komuś opłaca czy nie, nie są tematem w tym "sporze" :D

To jakie wyliczenia aktualnie można wziąć pod uwagę? Instalacja za sponsorowana 0 zł, gaz kradziony 0 zł ? Tak to się wszystko zwróci szybko :).

Do jakiego konsensusu dojdziemy na koniec? Wypada jeszcze mieć (albo może nie mieć) tylko zakładać do e34 instalacje gazową czy już nie. Bo moim skromnym zdaniem już nie, tak jak do wszystkich aut z lat 80, bo nie zapominajmy, że E34 jest autem zaprojektowanym właśnie w latach 80. Już widzę Niemca który kupuje jakiś fajny stary dupowóz i pierwsze co myśli to wydać 2 tys. euro na gaz. Gaz, gaz tego mi do szczęścia trza. :D haha.

Stare zajezdzone e34 i piekny klasyk :duh:

Poczekajmy 3-4 lata niech trochę ich ubędzie. Nie takie zajeżdżone graty ludzie będą ratować.

Było: 306 1.4 98> Espace 2.1d 94> 850 2.5 96> 318tds 97> W638cdi 2.2 00> 525tds 98> W169 1.5 05> 316i 90> 324td 89> 525tds 96> W124 300CE 90> Mondeo 2.0tdci 02> 525td 95> W203 2.0 01> 520i 98> 522i 00> 525i 01
Opublikowano
Nie musze nikomu nic tłumaczyć ani udowadniać. Po prostu jestem na NIE dla gazu w BMW :)

Podjechać pięknym klasykiem czy innym V8 i lać gaz bo jest po 1.8zl, dla Mnie smieszne, dla innego normalne.

Nikomu nic nie wytykam kto na czym jeździ i co leje. Ja twierdze że gaz jest do zapalniczek :) Pozdrawiam i bez spiny :cool2:

Napisał to miłośnik diesla, u mnie w okolicy zwykło się mówić, że ON nadaje się tylko do traktorów i maszyn :D

Nigdzie nie pisałem że jestem miłośnikiem diesla. Mam też e36 w benzynie.

Jest to forum, wyraziłem swoją opinie i tyle. Nikt Mnie nie przekona do gazu w BMW , koniec rozmowy :cool2:

edoneil piszesz o tym e34 z aukcji ? Podejrzewam, że nie widziałeś auta na żywo ( ja też nie ). Skąd pewność że zjeżdżone ?

Opublikowano
Chcialem zeby ktos cos o aucie napisal a tu wszystko wokol gazu :D znam goscia co ma mazde 323f i twierdzi ze to jest najlepsze auto na swiecie a wszystko inne to niemieckie, francuskie szroty, kiedys twierdzil ze gaz to tylko do zapalniczek a diesel dla starych ludzi a teraz jezdzi na gazie i jest najlepszy na swiecie :D choc diesel i pozostal dla starych ludzi, jak widze na fb jak komentuje jakies posty zwizazane z paliwami to teraz nie ma nic lepszego od gazu choc wczesniej byl tylko do zapalniczek. No ale nie wazne. Kazdy ma to co lubi. Mojego obecnego samochodu wszyscy mi odradzali bo czesci beda drogie i to i tamto ale chcialem je bo bylo niespotykane i jestem zadowolony ale teraz chce cos nowego i szukam E34 najlepiej 2.5 w benzynie, no ale jak znajdzie sie cos ciekawego i bedzie w gazie to mi to nie przeszkadza. Nie chce robic 400km zeby zobaczyc samochod to rozgladam sie w okolicy stad ten temat byla blisko ale nie warta pieniedzy, czekam na cos innego moze sie znajdzie.
Opublikowano
Popros o zdjecia dolnych rantow drzwi i progow od dolu w szczegolnosci "wnek" pod lewarek.

Gaz to sprawa indywidualna ale sprawdz w jakim stanie jest wydech.

Ja w tej cenie 2 lata temu kupilem m50b20 touring z dwu strefowa klima automatyczna, abs, alarm skora, drewno szlachetne, wszystkie szyby elektryczne, fotele pompowane i podgrzewane, czujniki parkowania, pelne obc, oryginalne radio bawaria, komplet wszystkich narzedzi i felgi bbs nie pamietam ktory to styling.

O kolorze maledivblau metallic nie wspomne :twisted:

Wedlug mnie cena dosc wysoka...

Przeczytaj zwlaszcza pierwszy akapit. Ze zdjec nic nie da sie wywrozyc, bo sa gownianej jakosci...

Opublikowano

Ja bym szukał na skale europejską a nie w swojej okolicy, to nie jest worek ziemniaków który kupisz wszędzie.

W Polsce będą to na pewno egzemplarze już "zużyte" natomiast zadbana sztuka z niskim przebiegiem w innych krajach z pewnnością przekroczy twoje oczekiwania finansowe.