Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

prosze mi podac nazwe oleju ktury spowodowal zatarcie silnika po 30 tys / tylko ma to byc nazwa oleju syntetycznego

Castrol edge 5w30

jakis dowod bys podal, czy tez zaczerpniete od kogos z forum czy z nasluchu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak to mozesz kazda nazwe oleju podac

To jest olej rekomendowany przez BMW...

Ile silnikow sie na nim zatarlo??? jakies fakty ???

ciekaw jestem jak by twoj pyzior wygladal po wygloszeniu twojej wiedzy do wiejskich mechanikow i jak by wygladalo zycie mechanikow ktorzy zastosowali by twoja wiedze w praktyce- dozywotnie bezrobocie

Opublikowano
jakis dowod bys podal, czy tez zaczerpniete od kogos z forum czy z nasluchu?

W dziale 3 E90 jest kilka tematow z zatarta panewka po uzywaniu olejow long life i wlasnie konkretnie tego.

Silnik M47T2 163KM przoduje w zatarciach.

Ludzie zmieniaja oleje na porzadne i nagle trzeba wymieniac silnik bo szlamy po castrolu zatykaja kanaly.

Sprawa znana od dawna.

MADE IN PRL
Opublikowano

Ja sam jezdze na ELF LLX full tech 5w30 ale rownie dobry jest motul 8100 x-clean + 5w30

Oba spelniaja norme LL ale ja nie przekraczam na nich 6msc bo jezdze glownie w miescie i licze raczej motogodziny.

MADE IN PRL
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czyli jednak wiedza zaczerpnieta z forum

Pewnie te jednostkowe ofiary zatarc silnikow posluchaly doradcow twojego pokroju

Nawet w takiej kwestii powtarzasz bzdury

Najpierw dowiedz sie z czego wziely sie te szlamy /tylko nie od wiejskich mechanikow /

Opublikowano
BMW MAINTANENCE: INSPECTION II

Bezmyślnie wklejasz jakieś wyrwane z kontekstu fragmenty zagranicznego forum a ja zwyczajnie poprosiłem żebyś wyjaśnił skąd wiesz że producent ZF zaleca wymianę oleju po 60 tyś km w dyfrze w którym producent samochodu nie zaleca takiej wymiany, podzielisz się tą wiedzą z forumowiczami??? Nie wklejaj zagranicznych for, filmów z jutuba czy nieszczęśliwych wypadków zatartych silników gdzie nie wiesz jak ktoś wcześniej o ten silnik dbał (albo nie dbał) i jak go użytkował... Twoja wiedza jest czysto teoretyczna, nie potrafisz podeprzeć faktami tego co tu ludziom wypisujesz bo po prostu nie wiesz naczytałeś się czegoś i powielasz, następnym razem zanim zaczniesz komentować postaraj się zgłębić temat żeby w razie czego podeprzeć się suchymi prawdziwymi faktami albo po prostu się nie udzielaj...

Opublikowano

to byl serwisowy oryginalny bmw data sheet a nie fragmenty forum idioto!

nie chcial sie wkleic jako formularz to musialem konwerterowac go w wordzie.

jestes TROLLEm i zawsze nim dla mnie bedziesz wiec nie oczekuj na wspoczucie!

MADE IN PRL
Opublikowano (edytowane)
to byl serwisowy oryginalny bmw data sheet a nie fragmenty forum idioto!

nie chcial sie wkleic jako formularz to musialem konwerterowac go w wordzie.

jestes TROLLEm i zawsze nim dla mnie bedziesz wiec nie oczekuj na wspoczucie!

1. Nie nazywaj nikogo idiotą bo jak zrobisz to jeszcze raz będziesz miał problem!

2. Każda twoja wypowiedź na forum przeistacza się w niepotrzebną dyskusję.

3. Nie masz żadnej wiedzy więc jak już coś napiszesz wypadałoby się podeprzeć faktami jak ktoś zapyta ale ty tego nie potrafisz.

4. Trolujesz ludzi na forum bo wydaje ci się że jesteś od wszystkich mądrzejszy a w rzeczywistości jest odwrotnie.

5. Nie drwij z ludzi którzy jeżdżą E36 ani z żadnych innych.

6. Nie jeździsz samochodem marki BMW...

Następnym razem zanim coś napiszesz na forum albo prywatnie do mnie zastanów się dwa razy...

Edytowane przez ukanio
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Skoro trzy dni temat pozostaje bez odpowiedzi to moze jeszce Ja cos dodam od siebie a ze kolega UKANIO wypisal 6 punktow to ja pociagne ta liste...

7.Nie stwierdzaj wady danej marki na podstawie jednostkowych przypadkow

8.Nie przekonuj do swoich racji uzywajac wyzwisk

9.Miara wiedzy nie jest ilosc wyslanych postow

10.Nie obczerniaj produktow najwyzszej klasy jesli nie znasz ich dzialania

Tak oto powstal dla Ciebie KUMATY WUJKU dekalog postepowania

P.S

Jestem blizej produkcji samochodow niz Ty klawiatury podczas pisania postu dlatego zdziwily mnie twoje pierwsze posty tego tematu

Opublikowano

Dwa male smarki dekolog napisaly :)

Typowa martyrologia uzytkownikow e36 ktorzy robia wstyd dla aut tej marki w prasie i innych mediach.

Jezdzilem juz BMW zanim sie urodziliscie patafiany!

Na mechanice jak i czesciach zamiennych kompletnie sie nie znacie!

UWAGA POTOMNI!

Nie sluchac rad kotin44 i ukanio na tym forum bo nie maja oni pojecia o mechanice.

MADE IN PRL
Opublikowano
ty łajzo znowu sie tu pojawiłeś siać zamęt swoim pier@#$%^&*m, boli [BAD] że ktoś prawde ci napisał prosto w pysk? Zmień forum na takie adekwatne dla ciebie np froum dla dziewic tam możesz sie rozpisywać do woli a tutaj stul swój rozszczekany pysk! Zapytam po raz kolejny dotarło do twojego pustego łba???
Opublikowano

Sluchaj no buraku oderwany od pluga :)

Zamknij swoj pysk i przyjmij z godnoscia moja opinia na twoj temat.

MADE IN PRL
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Typowa martyrologia uzytkownikow e36 ktorzy robia wstyd dla aut tej marki w prasie i innych mediach

Jestes jedyna osoba ktora przynosi wstyd tej marce

Nie nalewaj sie z e36 - ona tez byla topowym pojazdem w odpowiednim czasie

Jezdzilem juz BMW zanim sie urodziliscie patafiany!

To ze wsadziles kierownice i przykleiles znaczek BMW /zapewne kradzione / na masce WARTBURGA nie czynilo z niego BMW

Na mechanice jak i czesciach zamiennych kompletnie sie nie znacie!

To twoja wiedza o mechanice jest zbyt skromna zebys zrozumial o czym piszemy

My nie musimy znac sie na czesciach bo kupujemy w sklepach i dobieramy po nr vin

TY masz duza wiedze o czesciach bo twoje oryginalne czesci zamienne pochodza z auto zlomu

Zmień forum na takie adekwatne dla ciebie np froum dla dziewic

Ja bym proponowal forum dla GEJOW...

przy odrobinie szczescia bedziesz mial swoj PIERWSZY SEX i chociaz przez kilka minut bedziesz podpiety do muzgu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: