Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ucieka mi powietrze w sumie ze wszystkich opon po trochu i musze często dopompowywać, faktem jest że dużo robie kilometrów. I pytanie;

- z jakiego powodu ucieka powietrze, i jakie powinno być prawidłowe ciśnie z przodu teraz pompuje 2.4bar, a tył 2.8 bar. moje auto BMW e60 520d opony RunFlat 245/40 ZR18 93Y

I jeszcze jedno pytanie; bo jak włączam samochód na zimnym silniku po nocy to na początek ma nie równe obroty i potrafi zgasnąć musze drugi raz uruchomić i dopiero jest dobrze

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Otwórz drzwi od kierowcy i masz na słupku tabliczke z ciśnieniami do róźnych rozmiarów opon do Twojego auta,a z silnikiem to napisz co to za silnik? chyba źe nie chcesz się przyznać (nie powiem pisze w Twim profilu)to Ci nikt nie pomoźe,ale to napisz w innym dziale albo wpierw poszukaj
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co do kół, to jedź na wulkanizację niech posprawdzają najlepiej wkładając mocno napompowane koła do zbiornika z wodą, nic lepszego nie wymyślono.

Co do problemów z silnikiem przeczytaj ten temat:

viewtopic.php?f=73&t=290056

I zmień tytuł tematu zgodnie z regulaminem, który masz tutaj viewtopic.php?f=73&t=117891

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano

Cześć

Przypuszczam, że masz aluminiowe felgi, więc tak jak Krzychu radzi podjedź do wulkanizatora i niech zdejmie oponę, być może złuszczył się lakier z felgi pomiędzy oponą a felgą - ja tak miałem i co ciekawe na zewnątrz felgi były jeszcze w nazwijmy to dostatecznym stanie to od wewnętrznej strony lakier się łuszczył i to samo było wewnątrz przy trzymaniu opony. Regeneracja felg i po sprawie teraz trzymają super i służą dalej jako zestaw na zimę teraz czarny półmat (poprzednio też jeździły tylko w zimę - były srebrne).

Pozdrawiam

Jacek