Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://www.realoem.com/bmw/pl/partgrp?id=NA31-EUR-04-2003-E60-BMW-520i&mg=16

filtr masz w baku , źeby go wymienić trzeba ściągnąć tylną kanape i za kierowcą w baku jest filtr - wymiana wydaje się prostrza niź jak by był pod autem .

Jeśli będziesz to robił to wyjeździj paliwo prawie do zera

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Filtr jest "w pompie" paliwa - węglowy. Z tego co rozmawiałem kiedyś ze specem od beemek, można wymieniać po ok 200k km, ale parcia nie ma. No i raczej troszkę rozbierania, nie takie hop siup. Koszt nowego to też sporo kaski (krzyknięto mi 900zł). Czy to wszystko się zgadza ze stanem realnym nie jestem w stanie zweryfikować ;)
Opublikowano

BMW e 60 520i benzyna....Witam mam problem od dwóch lat zima. mianowicie gdy auto stoi cala noc po przekręceniu kluczyka na pozycje numer 1 wyskakuje mi blad kontroli trakcji i silnika. wyciągam kluczyk czekam az kontrolka zgasnie jeszcze raz przekręcam kluczyk i czekam az blad zniknie wtedy auto odpala. podczas tego slysze dziwny dźwięk jakby przekaźnika wtedy automatycznie wywala mi te bledy.jak jest 10 na plusie lub jest lato auto odpala bez problemów. jak jest na minusie auto wogole nie odpala bo bledy wywala mi caly czas i nie kasuja się automatycznie tak jak na plusie do 10 stopni.wymienilem aku i czujnik temperatury.pomocy i proszę o jakas odpowiedz

dolaczam filmik

gochgoch30